Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Κωνσταντινούπολη / Κωνσταντινούπολη: Έκκληση του δημάρχου για απαγόρευση κυκλοφορίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κωνσταντινούπολη / Κωνσταντινούπολη: Έκκληση του δημάρχου για απαγόρευση κυκλοφορίας

Αγωνιώδεις εκκλήσεις με στόχο την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Κωνσταντινούπολη, που αναδεικνύεται σε επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού στην Τουρκία, συνεχίζει να απευθύνει ο δήμαρχός της Εκρέμ Ιμάμογλου επικαλούμενος τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

"Όπως είχαμε και εμείς δηλώσει προηγουμένως, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά επιβεβαίωσε ότι το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού στην Τουρκία είναι η Κωνσταντινούπολη, με το 60% των περιπτώσεων. Επαναλαμβάνω το αίτημά μου να επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας για την Κωνσταντινούπολη το συντομότερο δυνατόν" τόνισε χθες ο Ιμάμογλου.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, κατά την τελευταία ενημέρωσή του για την εξέλιξη της επιδημίας στην Τουρκία, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη γεωγραφική κατανομή της επιδημίας. Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι ο ιός έχει εξαπλωθεί και στις 81 επαρχίες της χώρας, αλλά αποκάλυψε ότι το 60% των περιπτώσεων βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Ανέφερε επίσης ότι στην Κωνσταντινούπολη έχουν υπάρξει 8.852 κρούσματα και 117 θάνατοι από τον κορωνοϊό.

Σε συνέντευξή του στις 30 Μαρτίου, ο Εκρέμ Ιμάμογλου είχε εκφράσει την ανησυχία του για την κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη και είχε μάλιστα επισημάνει ότι "το 60% της πόλης είναι σε κίνδυνο". "Αν 15% του πληθυσμού της πόλης βγει από το σπίτι του, αυτό σημαίνει 2,5 εκατομμύρια κόσμο. Ο αριθμός αντιστοιχεί με τον πληθυσμό ορισμένων ευρωπαϊκών πόλεων" είπε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, προσθέτοντας ότι συνήθως οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης βγαίνουν από τα σπίτια τους όταν καλυτερεύει ο καιρός.

Μέχρι στιγμής η τουρκική κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Ερντογάν έχουν απορρίψει κάθε πρόταση για την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Κωνσταντινούπολη, που είναι το οικονομικό και τουριστικό κέντρο της χώρας. Με βάση την κυβερνητική ενημέρωση της Τετάρτης, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 στην Τουρκία υπολογίζονται σήμερα σε 15.679 και έχουν αναφερθεί 277 θάνατοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL