Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Καλάθια αλληλεγγύης στη Νάπολη: Μία πρωτοβουλία ανθρωπιάς στην εποχή του κορωνοϊού (Video)

«Αυτός που μπορεί, βάζει. Αυτός που δεν μπορεί, παίρνει». Με αυτά τα λόγια, μία πρωτοβουλία αλληλεγγύης που έχει ξεκινήσει στις γειτονιές της Νάπολης έχει γίνει κίνημα ανθρωπιάς εν μέσω της δύσκολης περιόδου που περνά η Ιταλία με την πανδημία του κορωνοϊού.

Όταν τα φιλανθρωπικά και κοινωνικά πρότζεκτ σταμάτησαν στην κεντρική Νάπολη λόγω του εθνικού «λουκέτου» για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ένας κάτοικος της γειτονιάς Σάντα Κιάρα, άρχισε να μοιράζεται το φαγητό του με άστεγους, χρησιμοποιώντας καλάθια για να το κατεβάζει από το μπαλκόνι του.

Ο Άντζελο Πικόνε κατεβάζει καλάθια με τρόφιμα από το μπαλκόνι του, έτσι ώστε αυτοί που έχουν ανάγκη να πάρουν ότι χρειάζονται, ενώ άλλοι που μπορούν να συνεισφέρουν να βάλουν με τη σειρά τους μέσα προμήθειες.

Η πρωτοβουλία αυτή του Πικόνε ονομάστηκε «Καλάθια αλληλεγγύης» και πηγάζει από τη Ναπολιτάνικη παράδοση, προσαρμοσμένη στο δραματικό παρόν που ζουν οι κάτοικοι της Ιταλίας εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει ο ίδιος «Κρεμάσαμε τα καλάθια με τα λόγια του Σαν Τζιουζέπε Μοσκάτι που λέει “αυτός που έχει βάζει, αυτός που δεν έχει, παίρνει” και τα καλάθια θα γεμίζουν και θα αδειάζουν».

Η πρωτοβουλία αυτή συγκίνησε πολύ κόσμο και το παράδειγμα αυτό άρχισαν να ακολουθούν και άλλοι κάτοικοι σε άλλες γειτονιές της Νάπολης και της Ιταλίας.

Οι κάτοικοι, αποκλεισμένοι στα σπίτια τους καθώς βρίσκονται σε καραντίνα, γεμίζουν καλάθια με ζεστό και κρύο φαγητό και τα κατεβάζουν από τα μπαλκόνια τους. 

Όπως αναφέρει ένας κάτοικος, «είναι μία πολύ όμορφη πρωτοβουλία, θετική και επίσης εφικτή».

Αυτή η κίνηση αλληλεγγύης γίνεται σε μία πολύ δύσκολη εποχή, κάνοντας τον κόσμο να μην απομονώνεται και να σκέφτεται αυτούς που έχουν ανάγκη και έχει αρχίσει να αναπαράγεται σε διάφορες γειτονιές στη Νάπολη

αναδημοσίευση από sputniknews.gr

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι περικοπές μισθών είναι η αρχή

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει, υπνωτισμένος από το success story των καναλιών. Όμως το ξήλωμα της κοινωνικής συνοχής έχει ήδη ξεκινήσει με τη μείωση των μισθών κατά 20% και την απελευθέρωση των απολύσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις