Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Καλάθια αλληλεγγύης στη Νάπολη: Μία πρωτοβουλία ανθρωπιάς στην εποχή του κορωνοϊού (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καλάθια αλληλεγγύης στη Νάπολη: Μία πρωτοβουλία ανθρωπιάς στην εποχή του κορωνοϊού (Video)

Όταν τα φιλανθρωπικά και κοινωνικά πρότζεκτ σταμάτησαν στην κεντρική Νάπολη λόγω του εθνικού «λουκέτου» για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ένας κάτοικος της γειτονιάς Σάντα Κιάρα, άρχισε να μοιράζεται το φαγητό του με άστεγους, χρησιμοποιώντας καλάθια για να το κατεβάζει από το μπαλκόνι του.https://www.youtube.com/embed/WaWAtA84a14

Ο Άντζελο Πικόνε κατεβάζει καλάθια με τρόφιμα από το μπαλκόνι του, έτσι ώστε αυτοί που έχουν ανάγκη να πάρουν ότι χρειάζονται, ενώ άλλοι που μπορούν να συνεισφέρουν να βάλουν με τη σειρά τους μέσα προμήθειες.

Η πρωτοβουλία αυτή του Πικόνε ονομάστηκε «Καλάθια αλληλεγγύης» και πηγάζει από τη Ναπολιτάνικη παράδοση, προσαρμοσμένη στο δραματικό παρόν που ζουν οι κάτοικοι της Ιταλίας εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει ο ίδιος «Κρεμάσαμε τα καλάθια με τα λόγια του Σαν Τζιουζέπε Μοσκάτι που λέει “αυτός που έχει βάζει, αυτός που δεν έχει, παίρνει” και τα καλάθια θα γεμίζουν και θα αδειάζουν».

Η πρωτοβουλία αυτή συγκίνησε πολύ κόσμο και το παράδειγμα αυτό άρχισαν να ακολουθούν και άλλοι κάτοικοι σε άλλες γειτονιές της Νάπολης και της Ιταλίας.

Οι κάτοικοι, αποκλεισμένοι στα σπίτια τους καθώς βρίσκονται σε καραντίνα, γεμίζουν καλάθια με ζεστό και κρύο φαγητό και τα κατεβάζουν από τα μπαλκόνια τους. 

Όπως αναφέρει ένας κάτοικος, «είναι μία πολύ όμορφη πρωτοβουλία, θετική και επίσης εφικτή».

Αυτή η κίνηση αλληλεγγύης γίνεται σε μία πολύ δύσκολη εποχή, κάνοντας τον κόσμο να μην απομονώνεται και να σκέφτεται αυτούς που έχουν ανάγκη και έχει αρχίσει να αναπαράγεται σε διάφορες γειτονιές στη Νάπολη

αναδημοσίευση από sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL