Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Καναδάς-Covid-19: Απαγορεύονται τα ταξίδια με αεροπλάνο ή τρένο σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα

Οι Καναδοί που παρουσιάζουν συμπτώματα του νέου κορονοϊού δεν θα επιτρέπεται πλέον να ταξιδεύουν με αεροπλάνα ή με τρένα στο εσωτερικό του Καναδά, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό

Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή από την Δευτέρα.

Ο Τριντό, στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί, δεν διευκρίνισε το πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο, υπενθυμίζοντας μόνο ότι όποιος έχει εμφανίσει συμπτώματα είναι υποχρεωμένος να παραμείνει στο σπίτι του.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει από τις αεροπορικές εταιρείες να αρνούνται να μεταφέρουν στη χώρα ταξιδιώτες που παρουσιάζουν συμπτώματα.

Προς το παρόν, το μέτρο δεν αφορά τις μετακινήσεις με λεωφορεία, επειδή δεν υπόκεινται στην αρμοδιότητα των ομοσπονδιακών αρχών.

Το υπουργείο Μεταφορών σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι οι αεροπορικές εταιρίες θα είναι υποχρεωμένες από την Δευτέρα να επαληθεύουν την κατάσταση της υγείας των επιβατών όταν επιβιβάζονται σε πτήσεις εσωτερικού. Στους «ύποπτους» θα τους απαγορεύεται να ταξιδέψουν για 14 ημέρες ή μέχρι να παρουσιάσουν μια ιατρική γνωμάτευση που να βεβαιώνει ότι τα συμπτώματά τους δεν σχετίζονται με τον SARS-CoV-2.

Στον Καναδά έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα 5.153 κρούσματα της ασθένειας Covid-19 και 55 θάνατοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις