Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.4°C
4 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
13.6°C17.8°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
22.2°C24.8°C
6 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C17.4°C
2 BF 100%
Ανάποδος Κόσμος / Συμπτώματα και συμπτώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανάποδος Κόσμος / Συμπτώματα και συμπτώσεις

Η Κέλι Λέφλερ ορκίστηκε γερουσιαστής στις 6 Ιανουαρίου 2020 και έγινε μέλος της Επιτροπής Υγείας της Γερουσίας. Είναι Ρεπουμπλικανή, υποστηρίζει τον Τραμπ και εκπροσωπεί την πολιτεία της Τζόρτζια χωρίς να έχει εκλεγεί με τη λαϊκή ψήφο. Διορίστηκε προσωρινά στο υψηλό αξίωμα με απόφαση του κυβερνήτη της πολιτείας Μπράιαν Κεμπ μετά την απόφαση του γερουσιαστή Τζόνι Άιζακσον να παραιτηθεί για λόγους υγείας. Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης και επιχειρηματίας μάλλον εκτίμησε τις πολιτικές θέσεις της Λέφλερ εναντίον των αμβλώσεων, υπέρ της οπλοκατοχής και του τείχους που χτίζει ο Τραμπ στα σύνορα με το Μεξικό. Οι κάλπες της επαναληπτικής εκλογής στην Τζόρτζια θα στηθούν τον προσεχή Νοέμβριο και η διορισμένη γερουσιαστής έχει δηλώσει ότι θα ξοδέψει 20 εκατομμύρια δολάρια στην εκστρατεία προκειμένου να κερδίσει την ψήφο του λαού. Έτσι κι αλλιώς, λεφτά έχει...

Η Λέφλερ, 49 ετών, οικονομολόγος, έχει εργαστεί στον τομέα των χρηματοοικονομικών για γνωστές φίρμες, ανάμεσά τους εκείνη του συζύγου της Τζέφρι Σπρέχερ, ο οποίος τυγχάνει και πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Έστησαν το σπιτικό τους στην Ατλάντα, σε ένα ακίνητο που αγόρασαν έναντι 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων, στην ακριβότερη κτηματομεσιτική συναλλαγή στα χρονικά της πολιτείας.

Στις 24 Ιανουαρίου, τρεις εβδομάδες μετά την ορκωμοσία της, η Λέφλερ παρέστη στην κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση της Επιτροπής για τον κορωνοϊό από τους κορυφαίους Αμερικανούς γιατρούς και αξιωματούχους για θέματα λοιμώξεων. Την ίδια ημέρα η Λέφλερ και ο σύζυγός της άρχισαν να ξεφορτώνονται μετοχές από το πλούσιο χαρτοφυλάκιό τους πριν αρχίσει η κατρακύλα στη Γουόλ Στριτ. Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου το ζεύγος έκανε 27 πωλήσεις και μόλις 2 αγορές. Το ύψος των συναλλαγών υπολογίζεται μεταξύ 1,2 και 3,1 εκατ. δολαρίων σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατίθενται υποχρεωτικά στο Κογκρέσο. Ο ενημερωτικός ιστότοπος DailyBeast αποκάλυψε ότι από τους 27 τίτλους που πούλησε το ζεύγος, οι 15 έχουν χάσει ήδη το ένα τρίτο της αξίας τους. Η μία από τις αγορές που έκανε η γερουσιαστής, ύψους 100.000 - 250.000 δολαρίων, αφορούσε μετοχές μιας εταιρείας που κατασκευάζει λογισμικό για εξ αποστάσεως εργασία. Σημειώνεται ότι στο διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι την παραμονή της ενημέρωσης στην Επιτροπή Υγείας η Λέφλερ δεν είχε αναφέρει στο Κογκρέσο καμία συναλλαγή από την ίδια ή από κοινού με τον σύζυγό της.

Στις βαριές κατηγορίες για εσωτερική πληροφόρηση, που, αν αποδειχθούν, επισύρουν βαριές ποινές, η γερουσιαστής απάντησε με μια ανάρτηση στο Τwitter κάνοντας λόγο για μια «γελοία και αβάσιμη επίθεση», υποστηρίζοντας πως δεν λαμβάνει η ίδια τις αποφάσεις για το δικό της χαρτοφυλάκιο. «Οι αποφάσεις για επενδύσεις γίνονται από πολλά τρίτα μέρη, από συμβούλους χωρίς γνώση ή ανάμειξη από εμένα και τον σύζυγό μου» έγραψε. Ισχυρίστηκε ακόμα πως ενημερώθηκε για τις αγοραπωλησίες στις 16 Φεβρουαρίου, όταν κατατέθηκαν τα στοιχεία στο Κογκρέσο.

Όμως η Λέφλερ δεν είναι μόνη της. Ο συνάδελφός της, επίσης Ρεπουμπλικανός, γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπερ, που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών, ξεφορτώθηκε μετοχές αξίας 0,6 έως 1,8 εκατ. δολαρίων τον Φεβρουάριο, πριν καταρρεύσουν τα χρηματιστήρια. Μεταξύ των στοιχείων που πούλησαν ο Μπερ και η σύζυγός του ήταν οι μετοχές τριών ξενοδοχειακών αλυσίδων που στη συνέχεια κατακρημνίστηκαν.

Κοίτα να δεις κάτι συμπτώσεις...

Παραδόξως, τα αμερικανικά ΜΜΕ ασχολούνται περισσότερο με τη γερουσιαστή Λέφλερ παρά με τον σύζυγό της, που είναι πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Αλλά αυτό μάλλον δεν είναι σύμπτωση, είναι σύμπτωμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL