Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
ΙΣΠΑΝΙΑ / Ισπανία: Αντιπαράθεση κυβέρνησης - εργοδοτών για τις απολύσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΙΣΠΑΝΙΑ / Ισπανία: Αντιπαράθεση κυβέρνησης - εργοδοτών για τις απολύσεις

H Zara, η Massino Dutti, η Stradivarius, η Bershka, η Oysho και άλλες θυγατρικές του ομίλου Inditex, που ανήκει στον «πατέρα - αφέντη» της Ισπανίας Αμάνθιο Ορτέγκα, τον έκτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο για τη λίστα του Forbes 2020, έβαλε σε «προσωρινή ανεργία» 25.000 εργαζόμενους στην Ισπανία, δείχνοντας και στους υπόλοιπους επιχειρηματίες, μεγάλους και μικρούς, τον δρόμο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την κρίση από τον κορωνοϊό.

Ο ξεδιάντροπος Ορτέγκα είναι όμως και πολύ... φιλάνθρωπος. Μετά τις μαζικές απολύσεις, θα προσφέρει σε εβδομαδιαία βάση 300 χιλιάδες μάσκες στο σύστημα Υγείας, αυτές που εάν πηγαίναμε πριν από την κρίση του κορωνοϊού θα κόστιζαν για να τις αγοράσουμε από τα ισπανικά φαρμακεία 4.500 ευρώ. Πόσο άραγε θα είναι το κόστος κατασκευής τους για τον ψευτοφιλάνθρωπο μεγαλοράφτη της Ισπανίας και του κόσμου;

Τη στιγμή που οι νεκροί στην Ισπανία ξεπέρασαν τους χίλιους, τα κρούσματα τις είκοσι χιλιάδες και στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης της Μαδρίτης κατασκευάζεται νοσοκομείο με 5.500 κρεβάτια και ράντζα, η κυβέρνηση συνασπισμού του Σάντσεθ και του Ιγκλέσιας, μαζί με τα συνδικάτα των αριστερών Εργατικών Επιτροπών CC.OO. και της «φιλο-σοσιαλιστικής» UGT, εξετάζουν τα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετηθούν για να προστατεύσουν τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και κυρίως το τεράστιο κακοπληρωμένο πρεκαριάτο την εποχή των μαζικών απολύσεων. Τα συνδικάτα ζητάνε από την κυβέρνηση να θέσει ως προϋπόθεση για την όποια οικονομική ή άλλη βοήθεια προς τις επιχειρήσεις τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση σχεδιάζει να στηρίξει τους ενοικιαστές εμπορικών χώρων και κατοικιών και να παγώσει οποιαδήποτε έξωση. Η συνομοσπονδία μικρομεσαίων επιχειρήσεων Cepyme προειδοποίησε για 300 χιλιάδες απολύσεις το 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL