Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Π. Σάντσεθ: Προϋπολογισμός ανοικοδόμησης, με τη δημόσια Υγεία σημαία του κοινωνικού κράτους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σάντσεθ: Προϋπολογισμός ανοικοδόμησης, με τη δημόσια Υγεία σημαία του κοινωνικού κράτους

Ο Ισπανός πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής υπερασπίστηκε το κοινωνικό κράτος με αιχμή τη δημόσια Υγεία και υποσχέθηκε να παρουσιάσει έναν «προϋπολογισμό για την ανοικοδόμηση» της χώρας μετά την εποχή της λιτότητας και της πρόκλησης από τον κορωνοϊό. Την ίδια στιγμή, οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν τον θάνατο δεκαεπτάηλικιωμένων ενός οίκου ευγηρίας που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό.

Ο Σάντσεθ μιλώντας για τον προϋπολογισμό αναφέρθηκε στην ανάγκη για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, που θα διευκολύνει τη χώρα να ανταπεξέρχεται σε δυσκολίες, όπως αυτή του κορωνοϊού, ενώ ζήτησε από τις επιχειρήσεις να μην προχωρήσουν σε απολύσεις και να διατηρήσουν τα επίπεδα απασχόλησης που έχουν για να διασφαλιστεί η δυναμική του παραγωγικού τομέα αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας.

«Περισσότερο κοινωνικό κράτος αποτελεί μεγαλύτερη ασφάλεια και συλλογική προστασία»τόνισε ο Σάντσεθ παρουσιάζοντας στη Βουλή τα μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που αποφάσισε η κυβέρνησή του βάζοντας στο τραπέζι 200 δισ., εκ των οποίων τα 117 από τα δημόσια ταμεία.

«Μέχρι να βγει το εμβόλιο, το εμβόλιο είμαστε εμείς. Τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμη. Πρέπει να αποφύγουμε τη μετατροπή μιας πρόσκαιρης κρίσης σε διαρκή» προειδοποίησε ο Σάντσεθ, ζητώντας από τους πολίτες να παραμένουν στο σπίτι τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL