Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
«Θεός, Τιμή, Έθνος": Η Μαύρη Διεθνής εθνικιστών, αντικομμουνιστών και σιωνιστών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Θεός, Τιμή, Έθνος": Η Μαύρη Διεθνής εθνικιστών, αντικομμουνιστών και σιωνιστών

Με το σύνθημα «Θεός, Τιμή, Έθνος» η φασίστρια Μελόνι των Αδελφών της Ιταλίας άνοιξε την Εθνική Συντηρητική Διάσκεψη της Ρώμης, ένα είδος δεξαμενής σκέψης (think tank) της Μαύρης Διεθνούς που συνδιοργανώθηκε σε συνεργασία με μια σειρά ακροδεξιών ιδρυμάτων και ινστιτούτων από την Ιταλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία και το Ισραήλ.

Η διάσκεψη των συντηρητικών είχε πάντως έναν προκλητικό τίτλο: «Θεός, Τιμή, Έθνος: ο πρόεδρος Ρόναλντ Ρέιγκαν, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β’ και η Ελευθερία των Εθνών», προσφέροντας μια γέφυρα ανάμεσα στην αμερικανική Ακροδεξιά, τον καθολικό φονταμενταλισμό και ασφαλώς τις ιουδαϊκές - χριστιανικές αρετές του νεοεθνικισμού που μαστίζει την Ευρώπη και όχι μόνο.

Ο Ρέιγκαν και ο Πολωνός Πάπας θεωρούνται από τους ακροδεξιούς ορόσημα για τη νίκη εναντίον του κομμουνισμού και την ανάδειξη της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας και της θρησκευτικής ελευθερίας στην ανατολική Ευρώπη, τους προάγγελους της αυτοδιάθεσης των λαών της Ευρώπης εναντίον της κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα διαρκή πυρά εναντίον του «αριστερού εθνικισμού» θα μπορούσαν να οδηγήσουν εύκολα κάποιον να θεωρήσει ότι η διάσκεψη αυτή στη Ρώμη αποτέλεσε το πρώτο εγχείρημα διαμόρφωσης μιας κοινής υπερσυντηρητικής, αντικομμουνιστικής - αντιααριστερής και σιωνιστικής συμμαχίας και μια σοβαρή προσπάθεια για την πιθανή ενοποίηση των εθνικιστικών και ακροδεξιών ομάδων και βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εκθειάζοντας τις «Αρετές του εθνικισμού», το βιβλίο του Ισραηλινού φονταμενταλιστή Γιοράμ Χαζονί και προέδρου του Ιδρύματος Μπούρκε και του Ινστιτούτου Χερζί, η Μελόνι προσπάθησε να χαράξει την πορεία της ευρωπαϊκής -και όχι μόνο- εθνικιστικής Δεξιάς «για την υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας και της υπεράσπισης του κράτους ως μοναδικού εργαλείου της προστασίας της κυριαρχίας και της ελευθερίας των λαών».

Από την εισήγηση της Μελόνι δεν έλειψαν τα πυρά εναντίον του Σαλβίνι, από τον οποίο διεκδικεί πλέον όχι μόνο την πρωτοκαθεδρία της ιταλικής Ακροδεξιάς αλλά και τα κλειδιά μιας πιθανής ακροδεξιάς κυβέρνησης στην Ιταλία.

«Στην Ιταλία η Ακροδεξιά είμαστε εμείς, είναι η ιστορία μας, το DNA μας. H Λέγκα έχει μια άλλη διαδρομή» αναφώνησε η Μελόνι, ενώ οι ξένοι συνδαιτυμόνες περίμεναν υπομονετικά την άφιξη του Σαλβίνι, που φαινόταν ότι δεν είχε καμιά διάθεση να παρευρεθεί στη «δεξαμενή σκέψης» του τέρατος που τροφοδότησε.

Οι συνεργάτες του Σαλβίνι προειδοποίησαν για την πιθανή απουσία του ότι ο ηγέτης της Λέγκας έπρεπε να βρίσκεται την Απουλία, γιατί συμμετέχει ενεργά στις προετοιμασίες για την προεκλογική εκστρατεία στην περιφέρεια του Μπάρι, φιλοδοξώντας να απομακρύνει τον προοδευτικό πρόεδρο της Εμιλιάνο.

«Το ‘Θεός, Πατρίδα, Οικογένεια’, δεν είναι ένα σύνθημα που ανακάλυψαν οι Πολωνοί εθνικιστές. Εάν δείτε καλύτερα, αφορά όλους όσοι συμμετέχουν στη συνάντηση» συμπλήρωσε η Μελόνι, την οποία οι “Times” συμπεριέλαβαν φέτος στα 20 νεαρά άτομα που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο.

Ο Όρμπαν έφθασε στη Ρώμη ικανοποιημένος γιατί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα του προσέφερε γονυπετές νέα παράταση χωρίς ημερομηνία λήξης για την έξωση που δεν φαίνεται διατεθειμένο να του δώσει, ενώ στις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες συνέχισε να προκαλεί με τις ευρωσκεπτικιστικές και αυταρχικές αντιλήψεις του τους αξιωματούχους της ευρωπαϊκής ηγεσίας και ορισμένους αρχηγούς κομμάτων της Δεξιάς.

Για να εισπράξει στο τέλος τα εύσημα του Μεγάλου Αδελφού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του Ισπανού Πάμπλο Κασάδο. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Τουσκ με σκληρούς τόνους φρόντισε να... καθησυχάσει τον Όρμπαν υπογραμμίζοντας ότι στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχουν αρκετές αντιστάσεις για τη «ριζοσπαστική» αποβολή του Όρμπαν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μιας και το Fidesz έχει 13 ευρωβουλευτές.

Στη Ρώμη ο Όρμπαν ξεκίνησε την περιοδεία του από το πρωθυπουργικό γραφείου του Κόντε για να δει αμέσως μετά την αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς, ξεκινώντας από την οικοδέσποινα Μελόνι.

Στη διάσκεψη συμμετείχαν ο ηγέτης του φασιστικού Vox της Ισπανίας Αμπασκάλ, η εγγονή του Ζαν-Μαρί και ανεψιά της Μαρί Λεπέν, η Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, που την προηγούμενη εβδομάδα εγκαινίασε στη Μαδρίτη μια νέα θυγατρική «της σχολής πολιτικών και επιχειρηματικών στελεχών των ελίτ» ISSEP σε στενή συνεργασία με το Vox, ο συμπρόεδρος των Ευρωπαίων Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών του ECR Πολωνός Ρισζάρντ, η Άννα Μαρία Άντερς, η στενή συνεργάτης των αδελφών Κατσίνσκι, ο Κρίστοφερ Ντε Μουθ, ο πρόεδρος του American Enterprise Institute και στενός συνεργάτης του Ρέιγκαν, ο Βρετανός Ντάγκλας Μάρεϊ.

Αντιπρόεδρος ιταλικής Γερουσίας: Ο φασιστικός χαιρετισμός εμβόλιο εναντίον του κορωνοϊού

«Μην σφίγγετε το χέρι σε κανέναν, η λοίμωξη είναι θανατηφόρος. Χρησιμοποιείτε τον φασιστικό χαιρετισμό, είναι εναντίον των ιών και των μικροβίων». Τάφε έφη Ινιάτσιο Μπενίτο Μαρία Λα Ρούσα, ηγετικό στέλεχος σήμερα των Αδελφών της Ιταλίας και αντιπρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας.

Πώς όμως είναι δυνατόν να προτείνει στους πολίτες να χρησιμοποιούν τον φασιστικό χαιρετισμό, που απαγορεύεται ρητά από το σύνταγμα και τους νόμους; Ήταν ένα αστειάκι, υποστήριξε ο παλιός τραμπούκος του MSI, που αναγκάστηκε μετά την άμεση κατακραυγή να αποσύρει το post από τα κοινωνικά του δίκτυα και να ρίξει την ευθύνη σε έναν συνεργάτη του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL