Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Tesla προσπερνά τη Volkswagen σε χρηματιστηριακή αξία

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρονικών οχημάτων, ξεπέρασε τη γερμανική Volkswagen καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των αυτοκινητοβιομηχανιών με βάση τη χρηματιστηριακή τους αξία.

Η αναπάντεχη εξέλιξη οφείλεται στον διπλασιασμό της αξίας των μετοχών της Tesla μέσα στο τελευταίο τρίμηνο. Την Τετάρτη, η χρηματιστηριακή αξία της ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά αφήνοντας στην τρίτη θέση την Volkswagen, που παραμένει στα 99,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Την πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη διατηρεί τα τελευταία χρόνια η ιαπωνική Toyota, που εκτιμάται ότι αξίζει 233 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εντυπωσιακή άνοδος της νέας αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας το τελευταίο διάστημα ήταν αξιοσημείωτη, αφού με διαδοχικά "άλματα" στη χρηματιστηριακή της αξία άφησε πίσω της από τον Οκτώβριο σημαντικούς ανταγωνιστές σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η Honda, η BMW, η General Motors και η Daimler.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το αναπάντεχο "ράλι" προκάλεσε η πρόοδος που σημειώνεται στην κατασκευή της νέας επιχειρηματικής μονάδας της εταιρείας στην Κίνα καθώς και οι καλύτερες του αναμενομένου πωλήσεις αυτοκινήτων τους τελευταίους μήνες. Η αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας της Tesla φαίνεται να αντανακλά την πίστη των επενδυτών ότι το μέλλον ανήκει στα ηλεκτρικά οχήματα. Γιατί, κατά τα άλλα, οι πωλήσεις αυτοκινήτων της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υπολείπονται ακόμα σημαντικά των ανταγωνιστών της.

Με βάση τις προβλέψεις, η Tesla αναμένεται να κερδίσει μέσα στο 2020... μόλις 31 δισεκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις αυτοκινήτων. Στο ίδιο διάστημα, η ιαπωνική Toyota αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα της κατά 276 δισεκατομμύρια δολάρια, η Volkswagen κατά 283 δισεκατομμύρια δολάρια και η Daimler κατά 191 δισεκατομμύρια δολάρια. Με βάση τις πωλήσεις, η Tesla δεν περιλαμβάνεται ούτε στις 20 μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η κατάντια της Προανακριτικής

Η πλειοψηφία της Προανακριτικής, εγκαταλείποντας κάθε πρόσχημα, θα επιχειρήσει σήμερα να αποκαλύψει την ταυτότητα των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος της υπόθεσης Novartis. Οι μάρτυρες αυτοί έχουν καταθέσει για χρηματισμό πολιτικών προσώπων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο