Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Ο Σαλβίνι χτυπά το κουδούνι οικογένειας μεταναστών: "Μήπως πουλάτε ναρκωτικά;"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Σαλβίνι χτυπά το κουδούνι οικογένειας μεταναστών: "Μήπως πουλάτε ναρκωτικά;"

Τέσσερις ημέρες πριν από τις περιφερειακές εκλογές στην «κόκκινη» Εμίλια Ρομάνια, ο Σαλβίνι εμφανίστηκε στη συνοικία Πιλάστρο της Μπολόνια και υπό την καθοδήγηση των στελεχών της Λέγκας και τη συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων χτύπησε το κουδούνι μιας οικογένειας μεταναστών από την Τυνησία: «Καλημέρα, καλησπέρα, μας είπανε ότι πουλάτε ναρκωτικά στη γειτονιά. Έχετε ναρκωτικά σπίτι σας;» ρώτησε βλέποντας τις κάμερες ο ρατσιστής ηγέτης της Λέγκας. Η προβοκάτσια του Σαλβίνι οδήγησε στις άμεσες αντιδράσεις των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών της Μπολόνια, του δημάρχου της και του Κοινοβουλίου της Τυνησίας.

«Να χτυπάς το κουδούνι του σπιτιού κάποιου, να κατηγορείς χωρίς αποδείξεις ένα άτομο, αυτό δείχνει το θάρρος του δειλού, που συνοδεύεται από ένα μπουλούκι ειδωλολατρών του, που μας θυμίζει τις πιο σκοτεινές στιγμές του τραμπουκισμού των φασιστών. Μια σοβαρή πράξη, που ναρκοθετεί τη δημοκρατία μας και τις αξίες της πολιτικής ζωής και συμβίωσης», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντιμαφίας του ιταλικού Κοινοβουλίου Νικόλα Μόρα.

«Ο αντιπρόεδρος της Βουλής της Τυνησίας με κατηγορεί για ρατσισμό; Εγώ ακολούθησα την κραυγή μιας ‘μάνας κουράγιο’ που έχασε τον γιό της από τα ναρκωτικά. Ήταν μια πράξη για την οποία θα πρέπει να με ευχαριστήσουν, γιατί ο αγώνας κατά των διακινητών ναρκωτικών πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει. Η μηδενική ανοχή εναντίον των ναρκωτικών και των διακινητών του θανάτου αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Στην Εμίλια Ρομάνια και σε όλη την Ιταλία υπάρχουν καλοί μετανάστες, που έχουν ενσωματωθεί και σέβονται τους νόμους. Όποιος όμως διακινεί ναρκωτικά αποτελεί πρόβλημα για όλους και δεν έχει διαφορά εάν είναι ξένος ή Ιταλός», υπογράμμισε ο Σαλβίνι.

Η καλύτερη απάντηση δόθηκε από τα κοινωνικά δίκτυα με την αναδημοσίευση της φωτογραφίας του Σαλβίνι με τον Λούκα Λούτσι, τον χούλιγκαν της Μίλαν που καταδικάστηκε με 18 μήνες φυλάκιση, μετά από συμφωνία με τους δικαστές, για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ είχε πέσει και θύμα απαγωγής, για την οποία είχαν ζητηθεί λύτρα 1 εκατ. ευρώ.

«Ένας διακινητής ναρκωτικών με πιστοποιητικό, που ο Σαλβίνι γνωρίζει καλά και είναι μεγάλος φίλος του, υπάρχει στα αλήθεια και φαίνεται σε αυτή την φωτογραφία. Δεν πειράζει να χτυπά τα κουδούνια», σημείωσε στο Facebook ο πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης της Τοσκάνης Ενρίκο Ρόσι, ανεβάζοντας στα κοινωνικά δίκτυα τη φωτογραφία του Σαλβίνι με τον καταδικασμένο για διακίνηση ναρκωτικών Λούτσι.

Ο Λούτσι είχε καταδικαστεί σε τετραετή φυλάκιση το 2009 γιατί έβγαλε το μάτι ενός οπαδού της Ίντερ, ο οποίος αργότερα αυτοκτόνησε, ενώ το 2018 τέθηκε σε προληπτικό περιορισμό, μαζί με άλλα 21 άτομα, για τη διακίνηση ναρκωτικών, αφού στη συγκεκριμένη επιχείρηση της αστυνομίας είχαν κατασχεθεί 600 κιλά χασίς και κοκαΐνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL