Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες κατά διαδηλωτών στη Βηρυτό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες κατά διαδηλωτών στη Βηρυτό

Από τις 17 Οκτωβρίου ο Λίβανος ζει ένα άνευ προηγουμένου κύμα διαμαρτυρίας το οποίο έχει παραλύσει τη χώρα με το κλείσιμο, τις δύο πρώτες εβδομάδες, των τραπεζών, των σχολείων και των πανεπιστημίων, με εκατοντάδες ανθρώπους να διαδηλώνουν εξοργισμένοι ενάντια σε μια κυρίαρχη ελίτ που οδήγησε τη χώρα στη χειρότερη οικονομική της κρίση εδώ και δεκαετίες.

Οι διαδηλωτές πέτυχαν μια πρώτη νίκη στις 29 Οκτωβρίου, όταν παραιτήθηκε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι. Ωστόσο, ακόμη περιμένουν  τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών που δεν θα προέρχονται από την παραδοσιακή πολιτική ελίτ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι συγκρούσεις πολλαπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων οι οποίες, στις περισσότερες περιπτώσεις, ήταν ειρηνικές.

Αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις ασφαλείας αναπτύχθηκαν μαζικά στη Βηρυτό το βράδυ του Σαββάτου, κυνηγώντας διαδηλωτές, ξυλοκοπώντας και συλλαμβάνοντας μερικούς από αυτούς, ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters και ένας διαδηλωτής.

Σύννεφα λευκού καπνού από δακρυγόνα γέμισαν την ατμόσφαιρα και σειρήνες ασθενοφόρων ακούγονταν καθώς οι διαδηλωτές έπαιζαν τη γάτα με το ποντίκι με τις δυνάμεις ασφαλείας το βράδυ στους δρόμους της κεντρικής Βηρυτού.

Διαδηλωτές πέταγαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις ενώ άλλοι προσπάθησαν να περάσουν από μεταλλικά φράγματα που είχε στήσει η αστυνομία για να εμποδίσει την πρόσβαση στο κοινοβούλιο και την κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων NNA ανέφερε ότι από τα δακρυγόνα πολλοί άνθρωποι λιποθύμησαν.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL