Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Η Μόσχα εκφράζει ανησυχίες έπειτα από νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τις ΗΠΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Μόσχα εκφράζει ανησυχίες έπειτα από νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έκαναν τη δοκιμή αυτή χθες Πέμπτη. Η Ουάσινγκτον αποχώρησε επισήμως τον Αύγουστο από τη συμφωνία αυτή με τη Ρωσία, η οποία είχε υπογραφεί στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι την παραβιάζει. Το Κρεμλίνο το διαψεύδει.

"Μας ανησυχεί. Βεβαίως θα το λάβουμε υπόψη μας αυτό", δήλωσε ο Βλαντίμιρ Ερμάκοφ, επικεφαλής της υπηρεσίας του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που είναι αρμόδιο για τον έλεγχο και τη μη διάδοση των όπλων.

Αυτή ήταν η δεύτερη δοκιμή στην οποία προχώρησαν οι ΗΠΑ, η οποία θα απαγορευόταν από την INF και η οποία θέτει επίσης εν αμφιβόλω το μέλλον μιας άλλης μεγάλης συνθήκης για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Η ισχύς της νέας START, που είναι η τελευταία εναπομείνασα σημαντική συνθήκη για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων μεταξύ των δύο χωρών, αναμένεται να εκπνεύσει τον Φεβρουάριο του 2021 και η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι δεν έχει απομείνει αρκετός χρόνος για να διαπραγματευτούν οι δύο χώρες μια πλήρη συνθήκη που θα την αντικαταστήσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL