Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Οι επικεφαλής της Αριστεράς στη Γαλλία χαιρετίζουν την απελευθέρωση του Λούλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι επικεφαλής της Αριστεράς στη Γαλλία χαιρετίζουν την απελευθέρωση του Λούλα

«Η νίκη όταν δεν υποχωρούμε και αρνούμαστε να μας χειραγωγήσουν», ανέφερε σε ανάρτησή του Twitter ο επικεφαλής του κόμματος της ριζοσπαστιικής αριστεράς Ανυπότακτη Γαλλία (La France Insoumise) Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος είχε επισκεφθεί τον Λούλα στη φυλακή τον Σεπτέμβριο. Ο Λούλα παρέμεινε στη φυλακή για ενάμιση χρόνο κατηγορούμενος για διαφθορά.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα για την πλήρη απελευθέρωση του #Lula και τη συσπείρωση όλων των προοδευτικών Βραζιλιάνων. Ο Λούλα ελεύθερος, η Βραζιλία αναπνέει!», δήλωσε από την πλευρά του ο εθνικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Φαμπιάν Ρουσέλ.

Ο πρώην σοσιαλιστής πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε επίσης ότι «η θέση του Λούλα δεν είναι στη φυλακή» και ότι την «ελευθερία που του δόθηκε πίσω, γνωρίζω ότι θα την θέσει στην υπηρεσία της Βραζιλίας».

«Ο Λούλα ελεύθερος! Επιτέλους! Η απελευθέρωσή του από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας δείχνει τα ψέματα και τους χειρισμούς που έφεραν στην εξουσία τον Μπολσονάρου», τον σημερινό ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας, δήλωσε επίσης ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) Ολιβιέ Φορ σε ανάρτησή του στο Twitter. Δήλωσε επίσης ότι ο εθνικός γραμματέας του PS αρμόδιος για τις διεθνείς σχέσεις Ζαν-Μαρκ Ζερμέν θα συναντηθεί με τον Λούλα σε μερικές ημέρες για να συζητήσουν «τον κοινό αγώνα ενάντια στον εθνολαϊκισμό».

Βραζιλιάνος δικαστής έδωσε χθες εντολή να αποφυλακιστεί ο πρώην πρόεδρος Λούλα, που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών και 10 μηνών για διαφθορά. Ο Λούλα, ιστορική προσωπικότητα της βραζιλιάνικης αριστεράς, ανέκαθεν υποστήριζε ότι είναι αθώος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL