Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.2°C14.7°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.5°C17.7°C
3 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C12.9°C
0 BF 71%
Αποφυλακίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποφυλακίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα (Video)

Μια κόκκινη λαοθάλασσα υποδέχτηκε τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα μόλις βγήκε από την φυλακή.

Ο 74χρονος Λούλα ντα Σίλβα, ιστορική προσωπικότητα της βραζιλιάνικης αριστεράς, θα αφεθεί ελεύθερος, έχοντας μείνει στη φυλακή της Κουριτίμπα πάνω από ενάμιση χρόνο μετά την καταδίκη του για διαφθορά.

https://www.youtube.com/embed/Qq5GqHz4fJg?rel=0&showinfo=0

Στο σκεπτικό του, ο δικαστής εξήγησε ότι "δεν υπάρχει πλέον καμία βάση για την εκτέλεση της ποινής" δεδομένου ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να καταργήσει τη νομολογία σύμφωνα με την οποία κάποιος που έχει καταδικαστεί οδηγείται στη φυλακή εφόσον απορριφθεί η πρώτη έφεσή του, έστω και αν δεν έχουν εξαντληθεί όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτει.

Ο 74χρονος Λούλα ντα Σίλβα βγήκε πεζός από την έδρα της ομοσπονδιακής αστυνομίας, αγκάλιασε τους υποστηρικτές του και χαιρέτισε το πλήθος με υψωμένη τη γροθιά, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Την αποφυλάκιση του πρώην Προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα χαιρέτισε με μήνυμα του στα κοινωνικά δίκτυα, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Η αποφυλάκιση του πρώην Προέδρου της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, αποτελεί ένα φωτεινό ορόσημο για τη Βραζιλία και τη Λατινική Αμερική, αλλά και για την Αριστερά παγκοσμίως.

Δυστυχώς, ο Μπολσονάρου και το σύστημα που τον έφερε στην εξουσία, πρόλαβε, όχι μόνο να διχάσει τη χώρα, αλλά και να προκαλέσει την πιο σοβαρή οικολογική καταστροφή στον Αμαζόνιο με επιπτώσεις για όλο τον πλανήτη. Ο αυταρχισμός κόντρα στη δημοκρατία, η ακροδεξιά επιβολή προκαλούν δράματα όπου επικρατούν.

Ας είναι για τη Βραζιλία η αποκατάσταση αυτής της αδικίας, αρχή της επιστροφής στο κράτος δικαίου και την πραγματική δημοκρατία.

https://twitter.com/alexischaritsis/status/1193066085374971904?ref_src=twsrc^tfw

Πηγή φωτογραφίας: Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL