Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Η νέα υπουργός Εσωτερικών Λαμοργκέζε διαψεύδει τον Σαλβίνι: Δεν υπάρχει εισβολή μεταναστών στην Ιταλία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η νέα υπουργός Εσωτερικών Λαμοργκέζε διαψεύδει τον Σαλβίνι: Δεν υπάρχει εισβολή μεταναστών στην Ιταλία

«Δεν υπάρχει εισβολή μεταναστών στην Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε και τα οποία γνώριζε πολύ καλά ο Ματέο Σαλβίνι» τόνισε στη μακροσκελή συνέντευξή της στην εφημερίδα “Ρεπούμπλικα” η νέα υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Λουτσιάνα Λαμοργκέζε κατηγορώντας στην πράξη τον ρατσιστή προκάτοχό της ότι ψεύδεται ασύστολα. Η Λαμοργκέζε μάλιστα κατήγγειλε ότι ο Σαλβίνι ψεύδεται ακόμη και σε σχέση με την υποτιθέμενη συμφωνία μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας για τις επαναπροωθήσεις στη χώρα εισόδου.

«Μια είδηση χωρίς καμία βάση, γιατί ήδη η προηγούμενη γερμανική κυβέρνηση έστελνε στην Ιταλία τα άτομα που είχαν περάσει στη Γερμανία από την Ιταλία. Το 2018 είχαν γίνει πάνω από 2.300 επαναπροωθήσεις, ενώ μέχρι τις 31 Αυγούστου είχαν γίνει 1.351. Σήμερα η Ευρώπη μας βοηθάει» συμπλήρωσε η Λαμοργκέζε διαψεύδοντας με στοιχεία τον ηγέτη της ρατσιστικής Λέγκας.

Για την υπουργό Εσωτερικών αποτελεί επιτακτική ανάγκη μια νέα συμφωνία με τη Λιβύη και «η εθελοντική επαναπροώθηση των μεταναστών και να αδειάσουν τα κέντρα κράτησης μεταναστών της Λιβύης», δηλαδή τα κολαστήρια της Λιβύης, ενώ έγιναν 25.000 επαναπατρισμοί. Το αδύναμο σκέλος της πολιτικής της βρίσκεται στην καθυστέρηση της ακύρωσης των δύο διαταγμάτων του Σαλβίνι για την ασφάλεια, για τα οποία η Λαμοργκέζε βλέπει την τροποποίηση στο... μέλλον.

«Δεν μου φαίνεται ότι έχουμε την εισβολή για την οποία μας εκφοβίζει ο Σαλβίνι. Αναλύοντας τα στοιχεία για τις αφίξεις μεταναστών, αυτές έχουν μειωθεί πάνω από το 50% σε σχέση με το 2018, όταν είχαν φθάσει τις 22.000, ενώ τώρα είναι μόνο 9.600» τόνισε η Λαμοργκέζε υπενθυμίζοντας ότι ο Σαλβίνι ήταν υπουργός από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2019 και γνωρίζει πολύ καλά και από πρώτο χέρι τα πραγματικά στοιχεία για τις μεταναστευτικές ροές.

Για τη Λαμοργκέζε οι αφίξεις που επικαλείται ο Σαλβίνι πρέπει να ήταν «αφίξεις φαντασμάτων», γιατί δεν έχουν καταγραφεί πουθενά και, όπως φαίνεται, είχαν στόχο να δημιουργήσουν ένα ρατσιστικό και αντιμεταναστευτικό κλίμα και να ωθήσουν την κοινή γνώμη εναντίον των ΜΚΟ που σώζουν ζωές στη θάλασσα. Η υπουργός Εσωτερικών μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι οι μεταναστευτικές ροές δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις ΜΚΟ, τις οποίες ο Σαλβίνι κατηγορούσε για συνεργούς των διακινητών και σκλαβεμπόρων.

Η Λαμοργκέζε υπερασπίστηκε και τη Συμφωνία της Βαλέτα για τους μετανάστες (την οποία διακωμώδησε ο Σαλβίνι) υποστηρίζοντας ότι αποφέρει ήδη καρπούς με την υποδοχή από τη Γαλλία και τη Γερμανία του 72% των μεταναστών που διέσωσε το “Ocean Viking”.

Ο Σαλβίνι συνεχίζει να δημιουργεί κλίμα πανικού γράφοντας στα κοινωνικά δίκτυα για εισβολή 600.000 μεταναστών στην Ιταλία, ενώ η Λαμοργκέζε δεν μπορεί να του απαντήσει με τον ίδιο τρόπο γιατί δεν έχει λογαριασμούς στο Facebook ούτε στο Twitter.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL