Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Μάρτιν Σουλτς: Λάθος των ΗΠΑ η απόσυρση των στρατευμάτων της από τη Βόρεια Συρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μάρτιν Σουλτς: Λάθος των ΗΠΑ η απόσυρση των στρατευμάτων της από τη Βόρεια Συρία

Την αντίθεσή του με την τουρκική επίθεση στη Βόρεια Συρία, εξέφρασε σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

«Πιστεύω ότι είναι άμεσο αποτέλεσμα του σοβαρού λάθους του Προέδρου των ΗΠΑ, να αποσύρει τα στρατεύματα του και να δημιουργήσει ένα κενό που τώρα συμπληρώνεται από τη στρατηγική του Προέδρου Ερντογάν, και να εγκαταλείψει τους Κούρδους συμμάχους στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος» δήλωσε ο Γερμανός πολιτικός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο πλαίσιο του Φόρουμ της Ρόδου που διοργανώνει κάθε χρόνο στο νησί των Δωδεκανήσων το Ινστιτούτο Έρευνας DOC για τον Διάλογο των Πολιτισμών (DOC Research Institute). Αναλύοντας περαιτέρω τη θέση του κατά τη διάρκεια συζήτησης του Φόρουμ, ο Μάρτιν Σουλτς είπε πως η δράση του τουρκικού στρατού δημιουργεί πολύ μεγάλο κίνδυνο να διευρύνει τον πόλεμο αντί να φέρει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά την αντίδραση της ΕΕ, ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως δεν μπορεί να αντιδράσει στρατιωτικά, αλλά πρέπει να πιέσει διπλωματικά, ειδικότερα τους συμμάχους της στην Ουάσιγκτον. Ακόμα και στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχουμε συμμάχους που μπορούν να ασκήσουν τη μέγιστη πίεση στον Λευκό Οίκο για να επανεξετάσει την απόφασή του, προσέθεσε.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε πως παραμένει ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα και εξέφρασε την ελπίδα ο διάλογος μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων να είναι εποικοδομητικός.

Επίσης, χαρακτήρισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το Brexit τη μεγαλύτερη πρόκληση σήμερα της ΕΕ και είπε πως ζούμε σε μια εποχή αβεβαιότητας.

Μιλώντας σε συζήτηση στο πλαίσιο του Φόρουμ, τόνισε την ανάγκη η ΕΕ να υπερασπιστεί της αξίες της και σημείωσε πως η απάντηση είναι μια ισχυρή ΕΕ. Στην κατεύθυνση αυτή, πρότεινε πως όποια χώρα θέλει να έχει πρόσβαση για τα αγαθά και τις υπηρεσίες της στην ευρωπαϊκή κοινή αγορά, θα πρέπει να σέβεται τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL