Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Καταρρέει η οικονομία της Αργεντινής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταρρέει η οικονομία της Αργεντινής

Το πέσο, το εθνικό νόμισμα, όπως και η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας έχουν πάρει την κατιούσα ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει με ποσοστό 50%.

Την περασμένη Τετάρτη ο Μάκρι ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις του λίγο μετά τις προκριματικές εκλογές από τον αντίπαλό του Αλμπέρτο Φερνάντες, ο οποίος κέρδισε με 47%. Σε συνέντευξη Τύπου κάλεσε τον νικητή των εκλογών να κάνει την αυτοκριτική του την ίδια ώρα που ο ίδιος είχε πάρει μόλις το 32% των ψήφων. «Την περασμένη Δευτέρα ήμουν ακόμα πολύ στενοχωρημένος με το αποτέλεσμα των εκλογών και για τις συνέπειές του και δεν είχα κοιμηθεί καθόλου. Ωστόσο ήθελα να μιλήσω και να δώσω απαντήσεις στον Τύπο».

Στη συνέχεια ανακοίνωσε πακέτο μέτρων, το οποίο είναι αντίθετο στην αυστηρή πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνησή του ενώ στη συνέχεια τηλεφώνησε και στον αντίπαλό του Αλμπέρτο Φερνάντες και λίγο αργότερα έγραψε στο twitter «Συμφωνήσαμε να είμαστε σε απευθείας επαφή».

Ο Μάκρι εξακολουθεί να είναι Πρόεδρος της χώρας μέχρι τον Οκτώβριο που τελειώνει επίσημα η θητεία του. Εν τω μεταξύ όμως η οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

πηγή DW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL