Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.9°C
1 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.2°C
2 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
28.8°C28.8°C
3 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.3°C
2 BF 88%
Βρετανία / Βρετανία: Το Κοινοβούλιο επιχειρεί να φρενάρει το "σκληρό Brexit"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βρετανία / Βρετανία: Το Κοινοβούλιο επιχειρεί να φρενάρει το "σκληρό Brexit"

"Φρένο" στο σκληρό Brexit επιχειρεί να βάλει ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, ενώ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ εμφανίζεται πεπεισμένος πως οι βουλευτές έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία με την Ε.Ε.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, o Χάμοντ εκτίμησε πως ο Τζόνσον και οι σύμβουλοί του έχουν υιοθετήσει μια καταστροφική στρατηγική που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. "Το να θέσουμε τον πήχη των διαπραγματεύσεων τόσο ψηλά ώστε να φύγουμε αναπόφευκτα χωρίς συμφωνία θα ήταν προδοσία" δήλωσε.

Ο Χάμοντ υπογράμμισε πως οποιαδήποτε απόπειρα να παρακαμφθεί το Κοινοβούλιο θα οδηγούσε το Ηνωμένο Βασίλειο σε συνταγματική κρίση. "Πρέπει να ακούσει το Κοινοβούλιο και το Κοινοβούλιο είναι σαφώς αντίθετο σε μια έξοδο χωρίς συμφωνία" σημείωσε, δηλώνοντας βέβαιος ότι το Κοινοβούλιο "έχει τα μέσα" να αντισταθεί σε μια τέτοια προσπάθεια.

Το ίδιο υποστήριξε και ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου. "Δεν μπορούμε να έχουμε μια κατάσταση στην οποία το Κοινοβούλιο θα έχει κλείσει -είμαστε μια δημοκρατική κοινωνία" δήλωσε ο Μπέρκοου, σύμφωνα με την "Telegraph", στη διάρκεια εκδήλωσης στο περιθώριο του Φεστιβάλ του Εδιμβούργου.

"Και το Κοινοβούλιο θα ακουστεί και, σε ό,τι με αφορά, κανένας δεν θα καταφέρει να το εμποδίσει αυτό" πρόσθεσε ο 56χρονος πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, ο οποίος λέει πως στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit είχε ψηφίσει υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε.

"Αυτό που κατηγορηματικά υποστηρίζω είναι πως η Βουλή των Κοινοτήτων πρέπει να έχει λόγο. Κι αν υπάρξει προσπάθεια να παρακαμφθεί ή -Θεός φυλάξοι- να κλείσει το Κοινοβούλιο, αυτό είναι ανάθεμα για μένα και θα πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να μην συμβεί" κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL