Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δημοσιογράφους της... δεκάρας ψάχνουν στην Καταλωνία

Δημοσιογράφοι freelancers με 2 ευρώ μεικτά για κάθε κείμενο 200 λέξεων και με τη δυνατότητα να κόβουν αποδείξεις στην Ισπανία ζητούνται μέσω του καταλανικού ιστοτόπου Agenda Periodistes. Με την αγγελία αυτή ο... από μηχανής θεός των αγορών έρχεται να ανατρέψει το προηγούμενο καθεστώς, όπου οι freelancers (δημοσιογράφοι που εργάζονται κατ' αποκοπήν) έπαιρναν από 30 έως 50 ευρώ μεικτά για 1.000 λέξεις κειμένου.

Η ιστοσελίδα Agenda Periodistes, όπου αναρτήθηκε η θρασύτατη αγγελία, απευθύνεται σε δημοσιογράφους και άλλα άτομα του τομέα των επικοινωνιών και έχει πάνω από 10.000 μέλη.

Η αλήθεια είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι, που θα πρέπει να γράφουν κείμενα παρουσίασης προϊόντων, δεν θα πληρώνονται ούτε με 2 ευρώ για κάθε 200 λέξεις, γιατί, εάν υπολογιστούν οι κρατήσεις και ο φόρος του ελεύθερου επαγγελματία, όπως θεωρούνται οι freelancers, o κάθε δημοσιογράφος θα πληρώνεται με λιγότερο από 1 λεπτό του ευρώ για την κάθε λέξη ή καλύτερα με λιγότερη από μια δεκάρα τη λέξη. Η αγγελία πέρασε αργότερα στον ιστότοπο MierdaJobs (Σκατοδουλειές) για να μετατραπεί σε... viral!

Α.Π.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τα ψέματα κάποτε τελειώνουν

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμπλήρωσε 100 μέρες. Ο απολογισμός είναι μια πολιτική fast track, που έχει στόχο βασικά τρεις στόχους. Την παλινόρθωση του παλαιοκομματισμού, την εξυπηρέτηση κάθε είδους συμφερόντων και την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο