Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
ΠΟΛΟ - ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Δεύτερος, αλλά... κορυφαίος ο Ολυμπιακός!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΛΟ - ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Δεύτερος, αλλά... κορυφαίος ο Ολυμπιακός!

Ο Θοδωρής Βλάχος κορυφαίος προπονητής πόλο στην Ευρώπη το 2018...

Η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού είναι η πιο πετυχημένη της τελευταίας τετραετίας στην Ελλάδα σε όλα τα σπορ και καλύτερη ομάδα πόλο στην Ευρώπη, αφού κατάφερε να συμμετέχει σε τρεις τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ και να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης πέρσι στη Γένοβα.

Πριν μια εβδόμαδα απέτυχε να πάρει τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο χάνοντας τον τίτλο στο "final 8" του Αννόβερου για ένα πέναλτι (13-14) από τη Φέρεντσβάρος στον τελικό (10-10 η κανονική διάρκεια). Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου νίκησε 8-7 την Μπρέσια στους προημιτελικούς και 12-11 την επίσης ιταλική Προ Ρέκο στα ημιτελικά.

"Χάσαμε ένα τρόπαιο στη διαδικασία των πέναλτι και αυτό δείχνει σε πόσο υψηλό επίπεδο έχουμε φτάσει. Γιατί το στοίχημα φέτος ήταν να παραμείνουμε ψηλά. Παραμείναμε στην κορυφή. Μας χωρίζει ένα χαμένο πέναλτι, ένα δοκάρι. Έτσι είναι στον αθλητισμό. Πρέπει να συνεχίσουμε και να είμαστε μόνο περήφανοι για αυτήν την ομάδα, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια ίσως να είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη με τα αποτελέσματα που έχει φέρει" δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, αλλά και της Εθνικής ομάδας Θοδωρής Βλάχος και συνέχισε:

"Οι Ευρωπαίοι ξέρουν τι συμβαίνει εδώ, παίζουν στον κολυμβητήριό μας και μιλούν με εμάς. Όλοι χαρακτηρίζουν τον Ολυμπιακό σαν έναν άθλο τα τελευταία χρόνια κι αυτά που έχει κάνει είναι παράδειγμα για άλλες ομάδες. Προσπαθούν να αντιγράψουν το στιλ παιχνιδιού μας. Εμείς ζούμε σε έναν δικό μας κόσμο και δεν αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες, απλά έχουμε πολύ δίψα για διάκριση. Θα ήταν φυσιολογικό φέτος μετά την περσινή κατάκτηση να ήμασταν πιο νωθροί, αλλά δείξαμε δίψα για να περάσουμε σε έναν τελικό και να το κατακτήσουμε".

Ο πρώτη παρουσία του Ολυμπιακού σε "final 6" αυτήν την τετραετία ήταν την περίοδο 2015-16, όταν νίκησε στη Βουδαπέστη την ουγγρική Ζολνόκι με 8-7, αλλά ηττήθηκε στον τελικό από την κροατική Γιουνγκ Ντουμπρόβνικ. Τον δεύτερο τίτλο στην κορυφαία διοργάνωση μετά το 2002, ο Ολυμπιακός τον κατέκτησε πέρσι. Στον ημιτελικό νίκησε 6-4 την ισπανική Μπαρτσελονέτα και στον τελικό 9-7 την Πρό Ρέκο, που ήταν το φαβορί - όπως και εφέτος - καθώς έχει "μπάτζετ" κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Το 2018 έχασε τον τίτλο του Σούπερ Καπ πάλι από την Φερεντσβάρος και πάλι στα πέναλτι (7-7 στον κανονικό αγώνα, 2-4 στα πέναλτι)...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL