Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.3°C18.2°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C14.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C16.6°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.7°C17.7°C
3 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.6°C14.6°C
2 BF 72%
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕURO 2020 - 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / Με την Ιταλία στο ΟΑΚΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕURO 2020 - 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / Με την Ιταλία στο ΟΑΚΑ

Ένα πολύ κρίσιμο ματς στην προσπάθεια της να προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2020 δίνει σήμερα (9.45 μ.μ., Open TV - Cosmotesport) στο ΟΑΚΑ η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Αντίπαλός της μια μεγάλη δύναμη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, η "πληγωμένη" Ιταλία, που απέτυχε να πάει στο Μουντιάλ της Ρωσίας και τώρα θέλει να πάρει "το αίμα της πίσω".

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προέρχεται από την ισοπαλία 2-2 στη Βοσνία και θέλει τουλάχιστον ένα βαθμό για να παραμείνει στο "κυνήγι" της πρόκρισης, αν και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Άγγελος Αναστασιάδης μίλησε για το "απόλυτο", δηλαδή την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης.

Με την Εθνική μας ομάδα δεν θα αγωνιστεί ο Τάσος Δώνης (ούτε στο ματς της Τρίτης με την Αρμενία) καθώς είναι τραυματίας με θλάση. Στις τελευταίες προπονήσεις ο Άγγελος Αναστασιάδης δοκίμασε αμυντική διάταξη τόσο με τρεις, όσο και με δύο κεντρικούς αμυντικούς και ανάλογα με το σύστημα θα επιλέξει και τους παίκτες της ενδεκάδας. Σίγουροι είναι οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ζέκα (είτε ως δεξιός οπισθοφύλακας, είτε στο κέντρο), Σάμαρης, Φορτούνης και Κουλούρης. Στην εστία θα παίξει ένας εκ των Πασχαλάκη - Βλαχοδήμου, ο Μαυρίας διεκδικεί θέση στο δεξί άκρο της άμυνας, οι Σταφυλίδης - Κούτρης στο αριστερό, με τον Σιόβα να ξεκινάει σε σχήμα τριών κεντρικών. Ο Κουρμπέλης διεκδικεί μια θέση στο κέντρο και οι Μπακασέτας, Μασούρας και Κολοβός τις δύο θέσεις στα άκρα της επίθεσης.

Η Ιταλία, που προέρχεται από δύο νίκες στην έδρα της (2-0 την Φινλανδία, 6-0 το Λιχτενστάιν), αναμένεται να παραταχθεί σε 4-3-3. Ο Άγγελος Αναστασιάδης ζήτησε από τους παίκτες του να μην επιτρέψουν τις κάθετες μπαλιές στην ελληνική περιοχή, οι στόπερ να δίνουν βοήθειες στα πλάγια μπακ, να είναι κοντά οι γραμμές και να "βλέπουν" τις διαγώνιες μπαλιές, όταν κλέβουν τη μπάλα.

Αρνητικό στοιχείο στην προσπάθεια της Εθνικής μας η προσέλευση των θεατών, που αναμένεται να είναι για μια ακόμη φορά μικρή, παρά το χαμηλό αντίτιμο της τιμής των εισιτηρίων (10, 15 και 20 ευρώ).

* Η βαθμολογία του ομίλου έχει διαμορφωθεί: Ιταλία 6 (8-0), Ελλάδα 4 (4-2), Βοσνία/Ερζεγοβίνη 4 (4-3), Φινλανδία 3 (2-2), Αρμενία 0 (1-4), Λιτενστάιν 0 (0-8).

* Τα άλλα σημερινά ματς: 7 μ.μ. Αρμενία - Λιχτενστάιν, Φινλανδία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL