Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Του Τάσου Βακαλόπουλου

Τις ελπίδες τους για αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού προϊόντος εναποθέτουν οι παράγοντες της Σούπερ Λιγκ στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ! Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λιγκ ομόφωνα αποφάσισε το νέο πρωτάθλημα να έχει νέο σύστημα διεξαγωγής με πλέι οφ για τις θέσεις 1-6 και από αυτούς τους αγώνες να αναδεικνύεται ο πρωταθλητής και όσοι κερδίζουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Οι ομάδες των πλέι άουτ στις θέσεις 7 και 14 θα παίζουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Και οι δύο τελευταίες θα οδηγούνται στη Σούπερ Λιγκ 2.

Οι αγώνες θα είναι διπλοί και, σε συνδυασμό με τις 26 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας, θα δημιουργήσουν μια αγωνιστική περίοδο 36 αγωνιστικών, αρκετά κουραστική για τους φίλους του ποδοσφαίρου. Δυστυχώς, για τους παράγοντες των ΠΑΕ το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα γίνουν οικονομικά πιο δυνατοί και όχι το ποδόσφαιρο, το οποίο οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν! Ούτε δίπλα τους στις γειτονικές χώρες δεν κοιτάζουν μήπως και βελτιώσουν το προϊόν τους.

Τα διαρκείας, περισσότερο στις μικρές ΠΑΕ, αναμένεται να... πατώσουν, ενώ θα ελαχιστοποιηθούν και τα εισιτήρια της κανονικής διάρκειας, όπως συμβαίνει στις λίγες χώρες όπου εφαρμόζεται το ίδιο σύστημα. Μοναδική τους σωτηρία, οι καλές μετεγγραφές και η θετική τους συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στην Ισπανία ο Ραούλ Μπράβο, που φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και πέρασε μερικά χρόνια στην Ελλάδα παίζοντας σε Ολυμπιακό Βέροιας και Άρη, κατηγορείται ως εγκέφαλος κυκλώματος το οποίο έστηνε παιχνίδια για στοιχηματικό όφελος. Με βάση τη λογική λοιπόν, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το πόσο καθαρό ήταν το πέρασμά του όταν έπαιζε στην ομάδα της Βέροιας.

Μήπως λοιπόν οι ελληνικές αρχές έπρεπε να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας με τις ισπανικές, μην τυχόν και η υπόθεση Μπράβο "ακουμπάει" και τα δικά μας αθλητικά δρώμενα; Άλλωστε και ο Τύπος στη Μαδρίτη αναφέρει ότι οι "γνωριμίες" του Μπράβο με διάφορους επιτήδειους ξεκίνησαν από τη χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL