Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΤΕΝΙΣ - ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ / Ποτέ δεν ήταν καλύτερα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΕΝΙΣ - ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ / Ποτέ δεν ήταν καλύτερα!

Το τένις μπήκε για τα καλά στα ενδιαφέροντα των Ελλήνων φιλάθλων, μετά τις αλλεπάλληλες επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη. Αύριο 26 Μαΐου, ημέρα εκλογών σε όλη την Ευρώπη, ξεκινάει το “κεντρικό ταμπλό” του φημισμένου Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι, με τους δύο Έλληνες να μπαίνουν στη γραμμή της... εκκίνησης σε καλύτερες θέσεις παρά ποτέ και με την ΕΡΤ να μεταδίδει στο αθλητικό της κανάλι τη διοργάνωση και βέβαια τις προσπάθειές τους.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού τένις δύο εκπρόσωποι της πατρίδας μας έφθασαν ταυτόχρονα στα ημιτελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης, όπως έγινε πριν από λίγες μέρες στο τουρνουά της Ρώμης. Ο Τσιτσιπάς ανέβηκε ένα ακόμη... σκαλοπάτι προς την κορυφή του κόσμου και από την 7η θέση βρίσκεται πλέον στην 6η, που είναι, βέβαια, η καλύτερη της καριέρας του. Παράλληλα, κέρδισε μια θέση και βρίσκεται πλέον στο Νο 3 της κατάταξης Race to London, πίσω μόνο από τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ. Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε περισσότερες από 10 θέσεις μετά τη νίκη της στο Ραμπάτ και βρέθηκε από το Νο 51 στο Νο 39, ενώ με την πορεία της στη Ρώμη ανέβηκε στην 29η θέση, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας.

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είχα πολλούς αγώνες στο χώμα. Είναι σημαντικό να πας μ’ αυτόν τον τρόπο σ’ ένα τουρνουά όπως το Ρολάν Γκαρός. Έμαθα πολλά αυτές τις τρεις εβδομάδες. Είναι καλό να πηγαίνεις σ’ ένα Γκραν Σλαμ γνωρίζοντας τι έχεις κάνει καλά και τι όχι. Θα προσπαθήσω να συγκεντρωθώ σε όλα αυτά, για να αποφύγω τα ίδια λάθη” δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς φανατικός οπαδός του “εχθρός του καλού, το καλύτερο”!

Ενθουσιασμένη ήταν η Μαρία Σακκάρη, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να κάνει καλύτερη εμφάνιση στον ημιτελικό κόντρα στην Τσέχα Καρολίνα Πλίσκοβα, που είχε φθάσει στο Νο 1 το 2017. “Ρώμη ευχαριστώ για τα πολύ όμορφα συναισθήματα και για μια εβδομάδα πραγματικά ξεχωριστή. Είσαι μια απερίγραπτη ομορφιά. Η καρδιά μου είναι σε αυτήν την πόλη” έγραψε η 23χρονη Ελληνίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δήλωσε για τη συνέχεια: “Έχω πολλή αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μου. Θα συνεχίσω να παίζω με τον ίδιο τρόπο. Νομίζω ότι ήταν αποδοτικός. Θέλω να κάνω το ίδιο και στο Παρίσι.”

Οι επιτυχίες των δύο Ελλήνων τενιστών δεν πέρασαν απαρατήρητες σε διεθνές επίπεδο, με την ειδικευμένη ιστοσελίδα tennis.com να τους κάνει ειδικό αφιέρωμα με τίτλο “Το δυναμικό δίδυμο Τσιτσιπάς και Σάκκαρη, που μεταμόρφωσε το ελληνικό τένις”. Παράλληλα φιλοξένησε δηλώσεις τους...

“Νιώθω σαν να είμαστε ένα δυναμικό δίδυμο, που προέρχεται από την Ελλάδα, εμπνέοντας μικρά παιδιά και γενικά ανθρώπους, που θέλουν να παίξουν τένις. Η Μαρία παίζει υπέροχα. Αισθάνεται πολύ άνετα όταν βρίσκεται στο γήπεδο. Χαίρομαι που το βλέπω αυτό. Είναι μια από τις πιο ικανές αθλήτριες” δήλωσε ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, με τη Μαρία Σάκκαρη να συμπληρώνει:

“Δεν είχαμε ποτέ δύο καλούς Έλληνες παίκτες, που να παίζουν ταυτόχρονα. Αισθάνομαι πολύ υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα. Κατάγομαι από την Σπάρτη. Έχουμε ζήσει πολύ δύσκολες στιγμές τα τελευταία 10 χρόνια. Νομίζω ότι φέρνοντας καλά αποτελέσματα, δίνεις ευτυχία και στους ανθρώπους. Είναι κάτι πολύ ωραίο...”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL