Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
ΔΟΕ - ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ / Επόμενος Έλληνας "αθάνατος" ο Σπύρος Καπράλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΟΕ - ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ / Επόμενος Έλληνας "αθάνατος" ο Σπύρος Καπράλος

Ο Σπύρος Καπράλος ένας από τους 10 εκλεκτούς της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ για "αθάνατος"

Ο Σπύρος Καπράλος είναι κατά 99% ο επόμενος Έλληνας στην Ολομέλεια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο πρόεδρος της ΕΟΕ προτάθηκε να γίνει “αθάνατος” από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ ως προσωπικότητα και η εκλογή του είναι σχεδόν σίγουρη, καθώς ποτέ η Ολομέλεια δεν έχει αρνηθεί πρόταση υποψηφίου που έχει κάνει η Εκτελεστική Επιτροπή. Η σχετική διαδικασία θα γίνει στην προσεχή σύνοδο της ΔΟΕ, που θα γίνει 26 Ιουνίου στη Λωζάννη.

Μαζί με τον Σπύρο Καπράλο έχουν προταθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ και άλλοι εννέα αθλητικοί παράγοντες.

Να σημειωθεί ότι από τον Ιανουάριο του 2016 η χώρα μας έχει μείνει χωρίς εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς ο Λάμπης Νικολάου ξεπέρασε το ηλικιακό όριο. Να σημειωθεί ότι και η ΕΟΕ είχε αποφασίσει κατά πλειοψηφία (22-4) στις 19 Νοεμβρίου 2018 να προτείνει τον Σπύρο Καπράλο για υποψήφιο μέλος της ΔΟΕ.

Για την επιλογή του ο Σπύρος Καπράλος είπε: "Θέλω να ευχαριστήσω την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ και τον πρόεδρό της Τόμας Μπαχ για την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση. Η ΔΟΕ θ' αποκτήσει ξανά μέλος στην Ελλάδα μετά από 3,5 χρόνια. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μου ότι θα εργαστώ με όλες τις δυνάμεις μου, για την καλλιέργεια και τη διάδοση του ολυμπιακού ιδεώδους στην Ελλάδα. Επίσης θα συνεχίσω τις εντατικές προσπάθειες προς όφελος των αθλητών και των αθλητριών μας, που γνωρίζω πόσο μεγάλες θυσίες κάνουν καθημερινά για να φέρουν διακρίσεις και να κάνουν υπερήφανους όλους τους Έλληνες".

* Ο βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, αλλά και υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής δήλωσε για τις ευχάριστες, για την Ελλάδα, εξελίξεις στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή:

"Η επικείμενη εκλογή του Σπύρου Καπράλου ως μέλους της ΔΟΕ αποτελεί τιμή για τον ίδιο και δικαίωση για όσους από την πρώτη στιγμή στήριξαν την υποψηφιότητά του, βασιζόμενοι αποκλειστικά και μόνο σε αξιοκρατικά κριτήρια και στην προσφορά του σημερινού προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ως αθλητού και ως ενεργού μέλους της αθλητικής κοινότητας. Ιδιαιτέρως θέλω να υπενθυμίσω την θετική και σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης για την υποψηφιότητα Καπράλου, ήδη από τον Ιανουάριο του 2016, και την ευτυχή κατάληξη μιας εκκρεμότητας τριών ετών. Είμαι βέβαιος ότι ο πρόεδρος της ΕΟΕ θα επιτύχει απολύτως και στα νέα του διεθνή καθήκοντα, προς όφελος του ελληνικού αθλητισμού".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL