Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ - ΠΛΕΪ ΟΦ / Υποβιβάζεται ο Ολυμπιακός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ - ΠΛΕΪ ΟΦ / Υποβιβάζεται ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός επέμεινε στο “μέχρι τέλους”, δεν πήγε να αγωνιστεί χθες στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Μπάσκετ Λιγκ και όλα δείχνουν ότι αποχαιρετά τη μεγάλη κατηγορία και του χρόνου θα αγωνίζεται στην Α2 της... ΕΟΚ!

Η μοναδική περίπτωση να αλλάξει κάτι είναι να δικαιωθεί η ομάδα του Πειραιά από το ΑΣΕΑΔ και να ξαναγίνει η 26η αγωνιστική, κάτι πολύ αμφίβολο. Οι “ερυθρόλευκοι” παρουσίασαν χθες τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης της ΚΕΔ, όπου έχουν υπογράψει τα δύο από τα τρία μέλη της Επιτροπής (Κορομηλάς και Ταβουλαρέας) και όχι ο πρόεδρός της Στέλιος Συμεωνίδης, μόνο που φαίνεται ότι ο Συμεωνίδης μετείχε κανονικά στη διαδικασία και μάλιστα έκανε και προτάσεις. Στα πρακτικά της ΚΕΔ αναφέρεται πως “λίγο πριν εισέλθουν οι εκπρόσωποι των σωματείων για τη διαδικασία της κλήρωσης ο κ. Στέλιος Συμεωνίδης επικαλέστηκε αδιαθεσία και αποχώρησε”.

Χθες κατατέθηκε το τελικό υπόμνημα των δύο διαδίκων και περιλαμβάνει κανονικά τις υπογραφές και των τριών αρχιδιαιτητών. Ο συγκεκριμένος φάκελος αναμένεται να κρίνει και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ.

Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ακόμη ότι η πενταμελής επιτροπή έγινε τριμελής, ωστόσο η ΕΟΚ ενημέρωσε το ΑΣΕΑΔ ότι από τον Νοέμβριο υπάρχουν οι γραπτές παραιτήσεις των δύο πρώην μελών και με βάση τον νόμο δύναται η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας να αποτελείται από τρία μέλη.

Για τη μη διεξαγωγή του χθεσινού αγώνα είχε ειδοποιήσει από χθες το πρωί η ΚΑΕ Ολυμπιακός την αστυνομία, αναφέροντας ότι δεν πρόκειται να μεταβεί η ομάδα μπάσκετ στο ΟΑΚΑ και συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να τηρηθούν μέτρα ασφαλείας. Λίγο αργότερα ενημέρωσε και ο Παναθηναϊκός τους φιλάθλους του για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι.

Ενώ στον αγώνα πρωταθλήματος που δεν έγινε στο ΣΕΦ το φύλλο αγώνα είχε “κλείσει” στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ, χθες έγινε κανονικά η διαδικασία του μηδενισμού στο ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν κανονικά “ζέσταμα” και έπαιξαν “οικογενειακό διπλό”. Το ματς κατακυρώθηκε με 20-0 στους “πράσινους” όταν εξαντλήθηκε το 15λεπτο της αναμονής από την ώρα του τζάμπολ.

* Στους άλλους αγώνες για πλέι οφ της Μπάσκετ Λιγκ είχαμε: ΑΕΚ - Χολαργός 84-62, Περιστέρι - Ήφαιστος Λήμνου 84-81, Προμηθέας Πάτρας - ΠΑΟΚ 81-66.

“Πόλεμος” και Μπερτομέου - Βασιλακόπουλου...

Στη συνέντευξη Τύπου της Ευρωλίγκα στη Βιτόρια ο εκτελεστικός διευθυντής Ζόρντι Μπερτομέου ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει στην Αθήνα κάποιο από τα επόμενα δύο φάιναλ φορ, ενώ έκανε σκληρή επίθεση στην ΕΟΚ:

«Είμαι απογοητευμένος από την ΕΟΚ, που, μετά από χρόνια διδασκαλίας στο πώς λειτουργούν οι κορυφαίοι μπασκετικοί οργανισμοί, έχει έναν παθητικό ρόλο σε όλο αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς, η ελληνική ομοσπονδία αποδεικνύεται ανίκανη. Μόνο κακό μπορεί να κάνει στο μπάσκετ”.

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου: “Ο άνθρωπος που συνειδητά και επιδεικτικά επί σειρά ετών αγνοεί και υποτιμά τις εθνικές ομοσπονδίες και με τις ενέργειές του επιδιώκει την απαξίωσή τους, αίφνης τις θυμήθηκε επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα εσωτερικά προβλήματα μιας λίγκας. Ο άνθρωπος που με τις ενέργειες και τις πρακτικές του διέσπασε και δίχασε σε επικίνδυνο βαθμό το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει το θράσος να μιλά για παρεμβάσεις και εύρεση λύσεων”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL