Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / Ακόμη πιο βαθιά στον... πάτο!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / Ακόμη πιο βαθιά στον... πάτο!

Η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν διέψευσε το δημοσίευμα της "El Mundo" και τον κίνδυνο να "χαθούν" Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης...

Γράφαμε την περασμένη Κυριακή ότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι άλλα λάθη θα κάνουν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, μετά τη δεινή θέση στην οποία έχουν φέρει την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, και πριν... αλέκτορα φωνήσαι τρις η επιβεβαίωση ήρθε πανηγυρικά!

Οι διοικούντες του Ολυμπιακού ισχυρίζονταν ότι και οι άλλες ομάδες έχουν πρόβλημα με τους Έλληνες διαιτητές, αλλά στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ κανένας άλλος πρόεδρος ομάδας δεν τους συμπαραστάθηκε. Μάλιστα το νομικό τμήμα του ΕΣΑΚΕ γνωμοδότησε ότι με βάση τον κανονισμό του δεν επιτρέπεται να παίξουν ξένοι διαιτητές στα ματς Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, όπως ζητάνε οι “ερυθρόλευκοι”.

Στη διάρκεια της διαδικασίας αποκαλύφθηκε ότι, στην προσφυγή που έκανε ο Ολυμπιακός στο ΑΣΕΑΔ κατά της εγκυρότητας του ορισμού των διαιτητών από την ΚΕΔ την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου (παρ’ όλο που δεν διαιτήτευσε το ματς με τον Προμηθέα ο Παναγιώτης Αναστόπουλος), δεν είχε καταθέσει αίτημα για επανάληψη της αγωνιστικής! Έτσι, η διοργανώτρια αρχή προχώρησε στην επικύρωση της βαθμολογίας, που είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την έναρξη των πλέι οφ και την αυριανή πρώτη αναμέτρηση (7 μ.μ.) με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και μάλιστα μ' έναν εκ των τριών διαιτητών να είναι ο Παναγιώτης Αναστόπουλος. .

Οι διοικούντες τον Ολυμπιακό αποχώρησαν -και πάλι- στα μέσα της διαδικασίας καταγγέλλοντας “πραξικόπημα”, με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Μάνο Παπαδόπουλο, να απαντάει ότι “αποτέλεσμα 13-1 είναι δημοκρατία” και τη νομική σύμβουλο του ΕΣΑΚΕ να επισημαίνει ότι δεν επικυρώνεται η βαθμολογία μόνο στην περίπτωση που εκκρεμεί κάποιος αγώνας κι αυτό δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση.

Ήταν απορίας άξιο γιατί ο Ολυμπιακός επέμενε τόσο στην προσφυγή του ΑΣΕΑΔ, αφού κάποια στιγμή θα έβγαινε απόφαση και τα πλέι οφ αργά ή γρήγορα θα ξεκινούσαν. Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι θέλει να κάνει... καθυστερήσεις μέχρι την 24η Μαΐου, που θα αποφασίσει η Αδριατική Λίγκα για το αν θα γίνει δεκτός ή όχι...

Την περασμένη Πέμπτη “έσκασε” και δεύτερη προσφυγή, αυτή τη φορά κατά της απόφασης του ΕΣΑΚΕ να επικυρώσει τη βαθμολογία, καθώς ο Ολυμπιακός θεωρεί άκυρα τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η δεύτερη προσφυγή θα εκδικασθεί στις 13 Ιουνίου, όταν θα έχει τελειώσει το πρωτάθλημα! Αυτό σημαίνει ότι το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός είναι να κάνει “εχθρό” μετά την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ, αλλά και τις επιμέρους ομάδες, εκτός του Παναθηναϊκού, που ψήφισαν την επικύρωση της βαθμολογίας, θέλοντας -κυρίως για οικονομικούς λόγους- να ξεκινήσουν άμεσα τα πλέι οφ.

Επιπλέον οι ιθύνοντες του ΕΣΑΚΕ έκαναν γνωστό ότι, με βάση και τον δικό του κανονισμό, όποια ομάδα δεν αγωνιστεί στα πλέι οφ υποβιβάζεται. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και το φάσμα του υποβιβασμού στην Α2 αν επιμείνει στο “μέχρι τέλους”.

Όλα αυτά την ώρα που δημοσίευμα της “El Mundo” στην Καταλωνία αναφέρει ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι επτά μήνες απλήρωτοι (προφανώς με πληροφοριοδότη κάποιον μάνατζερ), κάτι που μπορεί να καταστήσει “ελεύθερους” (free agent) παίκτες, που έχουν συμβόλαιο και του χρόνου (Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Βεζένκοφ, Ουίλιαμς - Γκος, ΛεΝτέι)...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL