Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
TΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / Τρεις πρώην πρωταθλήτριες και η Τότεναμ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

TΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / Τρεις πρώην πρωταθλήτριες και η Τότεναμ

Τα "μωρά" του Άγιαξ πανηγυρίζουν το γκολ πρόκρισης στο Τορίνο...

Πολλές συγκινήσεις "κρύβει" το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Ολοκληρώθηκε η προημιτελική φάση της διοργάνωσης και στους 4 η Τότεναμ θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ και η Μπαρτσελόνα τη Λίβερπουλ. Μια τετράδα, στην οποία ελάχιστοι θα "πόνταραν" στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου...

Ο Άγιαξ, αντίπαλος της ΑΕΚ στη φάση των ομίλων, έχει δημιουργήσει αίσθηση. Πόσοι περίμεναν πως θα απέκλειε την κάτοχο του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο και μάλιστα με δύο σπουδαίες εκτός έδρας νίκες στους επαναληπτικούς, το εντυπωσιακό 1-4 στη Μαδρίτη και το 1-2 στο Τορίνο; Η νεανική ομάδα του Άμστερνταμ επιστρέφει στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ μετά το μακρινό 1997. Είναι, μάλιστα, η πρώτη που πετυχαίνει κάτι τέτοιο έχοντας συμμετάσχει σε τρεις προκριματικούς γύρους πριν μπει στους ομίλους. Οι παίκτες του Έρικ Τεν Χαγκ είχαν αποκλείσει κατά σειρά τη Στουρμ Γκρατς, τη Σταντάρ Λιέγης και την Ντιναμό Κιέβου.

Η Τότεναμ πήρε μία από τις συγκλονιστικότερες προκρίσεις της τελευταίας δεκαετίας, αφού η εκτός έδρας ήττα της με 4-3 από τη Μάντσεστερ Σίτι θα ξεχαστεί πολύ δύσκολα. Το υπέρ της 1-0 του πρώτου αγώνα αποδείχτηκε αρκετό για την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, που στη φάση των 16 είχε αποκλείσει με δύο νίκες την Μπορούσια Ντόρτμουντ (3-0 στην Αγγλία, 0-1 στη Γερμανία).

Η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε απέκλεισε με δύο νίκες τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, νικώντας τη 0-1 στην Αγγλία και 3-0 στη Βαρκελώνη, πιστοποιώντας την ανωτερότητά της και έχοντας πλέον τον τίτλο του φαβορί. Παράλληλα, μπόρεσε να ξεπεράσει τον «σκόπελο» των προημιτελικών, στο οποίον είχε "σκοντάψει" τρεις συνεχόμενες χρονιές (2016 Ατλέτικο Μαδρίτης, 2017 Γιουβέντους και 2018 Ρόμα).

Τέλος, η περσινή φιναλίστ Λίβερπουλ απέκλεισε άνετα την Πόρτο με δύο νίκες (2-0 στην Αγγλία και 1-4 στην Πορτογαλία), ενώ νωρίτερα είχαν αποκλείσει και την Μπάγερν Μονάχου (0-0 και 1-3 στη Γερμανία). Oι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ στο υπόλοιπο της σεζόν θα βρίσκονται στο κυνήγι και του τίτλου του αγγλικού πρωταθλήματος, του πρώτου αντίστοιχου από το 1990.

Μεγάλη συμβολή στην αξιοπιστία της διοργάνωσης είχε η χρησιμοποίηση του VAR, καθώς έκρινε σωστά στις αναμετρήσεις Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ και Πόρτο - Λίβερπουλ. Από τις τέσσερις ομάδες που έφτασαν στους ημιτελικούς, οι τρεις έχουν στεφθεί ξανά πρωταθλήτριες Ευρώπης και μάλιστα έχουν κατακτήσει δεκατέσσερις φορές τον τίτλο: από πέντε φορές η Μπαρτσελόνα και η Λίβερπουλ και τέσσερις φορές ο Άγιαξ. Μόνο η Τότεναμ δεν έχει γνωρίσει πώς είναι να βρίσκεσαι στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο, παρά την απουσία, λόγω τραυματισμού, του αρχηγού της Χάρι Κέιν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL