Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ - ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ / "Πήραν φωτιά" οι τελευταίες αγωνιστικές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ - ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ / "Πήραν φωτιά" οι τελευταίες αγωνιστικές

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης σήμερα, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στην "επικίνδυνη ζώνη"...

Η αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών κατηγοριών με βάση την πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη είναι πλέον γεγονός. Την περασμένη Τρίτη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ "άναψε το πράσινο φως" για την προώθηση των αλλαγών. Αυτό σημαίνει πως οι τρεις τελευταίες ομάδες της φετινής Σούπερ Λιγκ θα υποβιβαστούν στη νεοσύστατη Σούπερ Λιγκ 2, ενώ ο 13ος της κατάταξης θα αγωνιστεί σε διπλούς αγώνες μπαράζ (στις 15 και 19 Μαΐου) με την ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στη Φούτμπολ Λιγκ.

Έτσι, οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ «πήραν φωτιά», καθώς στην υπόθεση του υποβιβασμού εμπλέκονται -μαθηματικά- ούτε λίγο, ούτε πολύ, 10 ομάδες! Ο μόνος σίγουρα υποβιβασμένος είναι ο ουραγός της βαθμολογίας Απόλλων Σμύρνης των μόλις 10 βαθμών. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και για τον Λεβαδειακό των 21 βαθμών, καθώς και να νικήσει τους τρεις τελευταίους αγώνες του, είναι πολύ δύσκολο να παίξει -έστω- στα μπαράζ.

Όσο για τις υπόλοιπες θέσεις, το "κουβάρι" είναι καλά... μπλεγμένο! Ο ΟΦΗ έχει 25 βαθμούς, ενώ αν τελείωνε σήμερα το πρωτάθλημα, στα μπαράζ θα πήγαινε ο ΠΑΣ Γιάννινα των 26 βαθμών. Ο Αστέρας Τρίπολης έχει συγκεντρώσει 28 βαθμούς, η Ξάνθη 29, η ΑΕΛ 30, ο Πανιώνιος 32. Τέλος η Λαμία και ο Παναιτωλικός, που "κινδυνεύουν" μόνο μαθηματικά, ισοβαθμούν στους 33 βαθμούς.
Το πρόγραμμα των τριών τελευταίων αγωνιστικών για τους "εμπλεκόμενους" είναι:

28η αγωνιστική: ΑΕΛ - ΠΑΟΚ, Απόλλων - Παναιτωλικός, Λαμία - ΑΕΚ, Λεβαδειακός - Πανιώνιος, Ολυμπιακός - Ξάνθη, Παναθηναϊκός - ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης.
29η αγωνιστική: ΑΕΚ - ΑΕΛ, Ξάνθη - Απόλλων, Λαμία - Ολυμπιακός, ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός, Παναιτωλικός - Άρης, Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα.

30ή αγωνιστική: ΑΕΛ - Ολυμπιακός, Απόλλων - Λαμία, Άρης - Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος, Ατρόμητος - ΟΦΗ, Λεβαδειακός - ΑΕΚ, Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ.

Αντίστοιχα, στη Φούτμπολ Λιγκ θα γίνει μεγάλη μάχη για τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στα μπαράζ. Ο "νεοφώτιστος" στην κατηγορία ΝΠΣ Βόλος είναι, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος, και μαθηματικά πρωταθλητής, εξασφαλίζοντας την απ' ευθείας άνοδο, υπό την προϋπόθεση πως δεν θα αλλάξει η πρωτόδικη απόφαση αποβολής του Αήττητου Σπάτων από το πρωτάθλημα. Για τη δεύτερη προνομιούχο θέση παλεύουν πέντε ομάδες, από τον δεύτερο Πλατανιά, που έχει 46 βαθμούς, μέχρι την έκτη Παναχαϊκή, με 41. Ενδιάμεσα, στην τρίτη θέση συναντάμε τον Απόλλωνα Λάρισας με 45 βαθμούς, ενώ στην τέταρτη θέση ισοβαθμούν με 43 βαθμούς ο Απόλλωνας Πόντου και ο Εργοτέλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL