Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / Μπρός γκρεμός και πίσω... Αδριατική Λίγκα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / Μπρός γκρεμός και πίσω... Αδριατική Λίγκα!

Χωρίς λόγια...

Η ήττα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι έδειξε ότι η ομάδα του Πειραιά δεν χάνει μόνο από τον Παναθηναϊκό με Έλληνες διαιτητές, αλλά και από μια "νεοφώτιστη" ομάδα. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται εδώ και μήνες σε αγωνιστική κρίση, αλλά τα περισσότερα προβλήματα είναι έξω από το παρκέ, ειδικά μετά την αποχώρηση στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό...

Ο αποκλεισμός από την Ευρωλίγκα, με τρεις νίκες στους ένδεκα τελευταίους αγώνες, δεν έχει προηγούμενο. Τελικά, ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης πήρε την "τιμητική" 9η θέση, καθώς έγινε ένα διάλειμμα στον "κατήφορο" με τη νίκη επί της ουραγού Νταρουσάφακα. Τα μεγάλα όμως θέματα ξεκινάνε με τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, ειδικά αν επιμείνουν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι στο "μέχρι τέλους" και την άρνησή τους να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό με Έλληνες διαιτητές.

Μετά τη δικαίωσή του από το ΑΣΕΑΔ, ο Ολυμπιακός βρίσκεται με -9 βαθμούς τιμωρίας (2 για την αποχώρηση, 6 για τη διεξαγωγή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και 1 από τον μηδενισμό του στο συγκεκριμένο ματς). Αυτή τη στιγμή είναι στην 8η θέση της βαθμολογίας της Μπάσκετ Λιγκ και δεν κινδυνεύει να μη συμμετάσχει στα πλέι οφ, αλλά κινδυνεύει με νέα τιμωρία αν συναντήσει ξανά τον Παναθηναϊκό!

Κάποιοι υποστηρίζουν την απόχωρηση του Ολυμπιακού από την Μπάσκετ Λιγκ και τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2 με μια "δεύτερη" ομάδα, αλλά υπάρχουν και πιο ρεαλιστικές κινήσεις. Δεν θα ήταν π.χ. "έγκλημα" να αποκλειστεί στα πλέι οφ πριν αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και να περιμένει το καλοκαίρι για να μπουν επί τάπητος τα θέματα της διαιτησίας με την παρέμβαση και του ΕΣΑΚΕ. Τότε θα μπορούσε να γίνει δεκτό ακόμη και το αίτημά του για ξένους διαιτητές στα ματς με τον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα μ' αυτό, όσο με την αλλαγή των όρων διεξαγωγής στα μέσα του πρωταθλήματος. Μάλιστα, ήδη, η "κακή" ΚΕΔ έχει κάνει το χατίρι του Ολυμπιακού και δεν ορίζει στους αγώνες του κανέναν από τους διαιτητές που "σφύριξαν" στον αγώνα Κυπέλλου.

Οι σκέψεις για την Αδριατική Λίγκα είναι σαν τον... πνιγμένο που κρατιέται από τα μαλλιά του! Διαβάστε τις δηλώσεις που έκανε ο προπονητής της Μπουντούτσνοστ Γιασμίν Ρέπασα και θα καταλάβετε: "Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και οι τουρκικές ομάδες έχουν πλεονέκτημα, γιατί δεν χρειάζεται να ταξιδεύουν μακριά. Στην Αδριατική Λίγκα έχουμε μόνο τη Μόρναρ κοντά σε εμάς. Σε όλα τα υπόλοιπα ματς πρέπει να ταξιδέψουμε. Όταν έχεις υποχρεώσεις και στην Αδριατική και στην Ευρωλίγκα, ταξιδεύεις συνεχώς και δεν κάνουμε προπονήσεις".

Φανταστείτε -αν γίνει δεκτός με τριετές συμβόλαιο ο Ολυμπιακός στην Αδριατική Λίγκα- τους παίκτες της ομάδας του Πειραιά να βρίσκονται συνέχεια μέσα στα αεροπλάνα, ειδικά του χρόνου, που οι ομάδες της Ευρωλίγκα θα αυξηθούν από 16 σε 18 και τα ματς της κανονικής περιόδου από 30 σε 34. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ταξιδέψει, επιπλέον, δύο φορές στην Κροατία (Τσιμπόνα, Τσεντεβίτα), τέσσερις στη Σερβία (Ερυθρός Αστέρας, Παρτιζάν Βελιγραδίου, FMP Βελιγραδίου, Σρέμσκα Μιτρόβιτα), δύο στο Μαυροβούνιο (Μπουντούτσνοστ, Μόρναρ), μία στη Βοσνία (Ιγκοκέα Αλεκσάντροβατς), δύο στη Σλοβενία (Κρκα, Πριμόρσκα), ενώ εκκρεμεί ο αγώνας μπαράζ μεταξύ της προτελευταίας Ολύμπια Λουμπλιάνα με την πρωταθλήτρια ABA League 2 ΜΖΤ Σκοπίων για ακόμη θέση. Όλα αυτά, την στιγμή που θα πρέπει να φτιαχτεί μια ανταγωνιστική ομάδα ουσιαστικά εκ του μηδενός...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL