Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.2°C15.5°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.3°C
3 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
7 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ / Γιώργος Βασιλειάδης: Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ατιμωρησία...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ / Γιώργος Βασιλειάδης: Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ατιμωρησία...

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας χθες το πρωΐ στον Σπορ FM επεσήμανε μεταξύ άλλων:

"Υπάρχουν οκτώ συλλήψεις, υπάρχει επεξεργασία όλου του οπτικού υλικού και από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου, όσο και από την τηλεόραση, ώστε να υπάρχει ταυτοποίηση. Είναι κομβικό, όπου υπάρχει δυνατότητα, να οδηγηθούν οι δράστες στη Δικαιοσύνη. Ο νέος νόμος προσφέρει τη δυνατότητα να τελειώνουμε με αυτούς τους τύπους. Υπάρχει πλέον δυνατότητα να διαταχθεί η απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα με ταυτόχρονη παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ατιμωρησία. Και το ιδιώνυμο λάθος ήταν, λάθος από την άλλη πλευρά. Θέλεις μια δίκαιη δίκη, αλλά μέχρι να γίνει πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας για να τους απαγορεύσουμε να ξαναμπούν στο γήπεδο. Κι αν παραβιάσεις τον όρο αυτόν, τότε είσαι απευθείας μέσα. Αν με τις συλλήψεις που έχουν γίνει ασκηθούν διώξεις και εφαρμοστεί ο νόμος, τότε το μήνυμα είναι σαφές. Το πρόβλημα είναι ότι δεν στέλνουμε τα μηνύματα αυτά".

* Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα και επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών από κοινού, ασκήθηκε εις βάρος των συλληφθέντων στα προχθεσινά επεισόδια στο ΟΑΚΑ.

* Η Ελληνική Αστυνομία έχει ρόλο, αλλά "έξω από τα γήπεδα", επισήμανε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στα σοβαρά επεισόδια, που οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Στο περιθώριο του κοινοβουλευτικού ελέγχου η Όλ. Γεροβασίλη καταδίκασε τα επεισόδια και υπογράμμισε ότι το ζήτημα της βίας στον αθλητισμό "είναι πολυπαραγοντικό και δεν αφορά μόνο την Ελληνική Αστυνομία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL