Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ / Από το πόλο γυναικών, στο μαχαίρωμα γυναίκας!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ / Από το πόλο γυναικών, στο μαχαίρωμα γυναίκας!

Το πρώτο Σάββατο του φετινού Μαρτίου χαρακτηρίστηκε από θλιβερά γεγονότα εξωαθλητικής υφής. Πιο συγκεκριμένα, σε σχετικά κοντινή γεωγραφική απόσταση και με λίγη ώρα διαφορά, "θερμόαιμοι" αποφάσισαν με το "έτσι θέλω" να γίνουν πρωταγωνιστές με ακραίο χουλιγκανισμό…

Στο «Παπαστράτειο» κολυμβητήριο του Πειραιά, ενώ διεξαγόταν αγώνας για το γυναικείο πόλο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στη Γλυφάδα, άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν στο κολυμβητήριο και άρχισαν να επιτίθενται αδιακρίτως εναντίον οποιουδήποτε βρισκόταν στις κερκίδες.

Άνθρωποι χτυπήθηκαν και τραυματίστηκαν, προσωπικά αντικείμενα πετάχθηκαν στην πισίνα, ο κλειστός χώρος γέμισε καπνούς και όλοι έντρομοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι γινόταν. Είναι ενδεικτικό πως χτυπήθηκαν ακόμα και άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ βρέθηκαν και δύο μαχαίρια!

Ένα - δυο χιλιόμετρα πιο μακριά, στην περιοχή γύρω από το κλειστό γυμναστήριο «Πλάτωνας» της Νίκαιας, με αφορμή τον αγώνα μπάσκετ της Α2 κατηγορίας ανάμεσα στον Ιωνικό και τον Ερμή Αγιάς, οι οπαδοί του Ιωνικού και της Προοδευτικής προχώρησαν σε "ξεκαθάρισμα λογαριασμών" μία μόλις μέρα πριν από τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες στη Γ' Εθνική και μετέτρεψαν τους γύρω δρόμους σε πεδίο μάχης!

Την ίδια ώρα στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω «Σταύρος Βενέτης» άγνωστοι επιτέθηκαν στους φίλους του Αμαρουσίου που παρακολουθούσαν τον αγώνα Διαγόρας Δρυοπιδέων - Μαρούσι, επίσης για την Α2 κατηγορία, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της αναμέτρησης.

Στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου που διανύουμε, στο ίδιο γυμναστήριο κουκουλοφόροι είχαν επιτεθεί στην αποστολή της ομάδας του Α.Ο. Ακράτας στον αγώνα της με τον Α.Ο. Αιγάλεω. Μάλιστα, την Κυριακή, στον αγώνα του δεύτερου γύρου στην Ακράτα χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ για να αποτραπούν νέα σοβαρά επεισόδια.

Στις αρχές του Φεβρουαρίου άγνωστοι επιτέθηκαν στην κοπή της πίτας των οργανωμένων οπαδών του Εθνικού Πειραιώς σπάζοντας τζαμαρίες, πετώντας καπνογόνα, χτυπώντας και μαχαιρώνοντας ανθρώπους, κάτι που οδήγησε ένα άτομο στο νοσοκομείο.

Το φαινόμενο της οπαδικής βίας σημειώνει... μετάλλαξη το τελευταίο διάστημα. Σε παλαιότερες δεκαετίες η βασική εστία των επεισοδίων ήταν μέσα στα γήπεδα, με αφορμή την παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων. Μετά την απαγόρευση των μετακινήσεων περάσαμε στη φάση των "ραντεβού".

Πλέον, μετά τα τελευταία περιστατικά, υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, γιατί, ανά πάσα στιγμή, όλοι μπορούν να γίνουν στόχοι γυναίκες, ηλικιωμένοι, παιδιά, ακόμη και άτομα με κινητικά προβλήματα. Αυτή η επαχθής συνθήκη κρούει ακόμη περισσότερο τον κώδωνα του κινδύνου για άμεσες λύσεις σε όλους τους επιφορτισμένους με την ασφάλεια...

ΥΓ.: Υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση στο κολυμβητήριο ήταν στο πλαίσιο αντιποίνων, για το ότι πέντε χούλιγκαν οπαδοί του Ολυμπιακού προσπάθησαν να βιάσουν και τελικά μαχαίρωσαν στο πόδι γυναίκα οπαδό του Παναθηναϊκού στο Ίλιον στις 18 Φεβρουαρίου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL