Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ / Με διαστάσεις "επιδημίας" οι αλλαγές προπονητών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ / Με διαστάσεις "επιδημίας" οι αλλαγές προπονητών

Ο Γιώργος Παράσχος αντί του Σάββα Παντελίδη στον Αστέρα Τρίπολης...

Απομένει μόνο μία αγωνιστική για να συμπληρωθούν τα δύο - τρίτα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ και οι απομακρύνσεις προπονητών έχουν λάβει διαστάσεις "επιδημίας". Συνολικά έχουμε 12 αλλαγές προπονητών στις 9 από τις 16 ομάδες!

Την περασμένη Τρίτη ήταν η σειρά του Μαρίνου Ουζουνίδη να υποβάλει την παραίτησή του από τον πάγκο της ΑΕΚ. Λίγες ώρες αργότερα η ΠΑΕ ΑΕΚ επέλεγε τον διάδοχό του, που είναι ο Μανόλο Χιμένεθ, ο τεχνικός που την οδήγησε στον περσινό τίτλο του πρωταθλήματος και σε μία καλή ευρωπαϊκή παρουσία στο Γιουρόπα Λιγκ.

"Πρωταθλητής" στις αλλαγές προπονητών αναδεικνύεται ο Απόλλων Σμύρνης, που ξεκίνησε με τον Βαλεριέν Ίσμαελ, για να συνεχίσει αρχικά με τον Αλμπέρτο Μοντεαγούδο και στη συνέχεια με τον Γιάννη Ματζουράκη. Αυτήν τη στιγμή στον πάγκο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» βρίσκεται ο Μπάμπης Τεννές, ο οποίος στην αρχή του φετινού πρωταθλήματος καθοδηγούσε τη Λαμία, μέχρι τελικά να αντικατασταθεί από τον Μάκη Χάβο.

Ο Λεβαδειακός στην αρχή είχε προπονητή τον Άκη Μάντζιο, που απομακρύνθηκε για να τον διαδεχθεί ο Ιταλός Τζουζέπε Σανίνο. Όμως, ούτε αυτός «ευδοκίμησε» στον πάγκο των Βοιωτών με αποτέλεσμα σήμερα στη θέση του να βρίσκεται ο Νίκος Καραγεωργίου. Στην ΑΕΛ ο συνηθισμένος σε αλλαγές προπονητών Αλέξης Κούγιας είδε το Σεπτέμβριο τον Σωτήρη Αντωνίου να παραιτείται και προσέλαβε στη θέση του τον Ιταλό Τζιανλούκα Φέστα.

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος στον πάγκο του τον Σάββα Παντελίδη, που τον αντικατέστησε ο Γιώργος Παράσχος. Ο Παντελίδης βρήκε αμέσως δουλειά στον Άρη, που νωρίτερα είχε δώσει τέλος στη συνεργασία του με τον Πάκο Ερέρα. O ΟΦΗ πριν από λίγες εβδομάδες προχώρησε κι αυτός σε αλλαγή προπονητή, καθώς στη θέση του Νίκου Παπαδόπουλου βρίσκεται πλέον ο παλιός ποδοσφαιριστής της κρητικής ομάδας Χάιμε Βέρα. Τέλος, ο Πανιώνιος αντικατέστησε τον Ζοσέ Ανιγκό με τον Άκη Μάντζιο.

Παρατηρώντας τις πορείες των ομάδων που άλλαξαν προπονητή σημειώνει κάποιος πως δεν έχουν καταγραφεί σημαντικές αλλαγές προς το καλύτερο... Ίσως μόνο η Λάρισα και η Λαμία να μπορούν να ισχυριστούν προσώρας πως είναι σχετικά ικανοποιημένες σε σχέση με την εικόνα που είχαν με τους προηγούμενους προπονητές τους. Επίσης ο Άρης και ο Αστέρας Τρίπολης ναι μεν έχουν επιδείξει αρκετά θετικά αποτελέσματα, αλλά δεν λείπουν τα σκαμπανεβάσματα.

Οι επτά προπονητές, που ξεκίνησαν τη φετινή αγωνιστική περίοδο σε έναν πάγκο και παραμένουν στη θέση τους, είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, ο Νταμίρ Κάναντι στον Ατρόμητο, ο Μίλαν Ράσταβατς στην Ξάνθη, ο Γιώργος Δώνης στον Παναθηναϊκό, ο Τραϊανός Δέλλας στον Παναιτωλικό και ο Γιάννης Πετράκης στον ΠΑΣ Γιάννινα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL