Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Υπόθεση μόνο για δύο...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπόθεση μόνο για δύο...

Από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία...

Τα τελευταία χρόνια, το πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών της πρώτης στην ιεραρχία εγχώριας κατηγορίας, της Βόλεϊ Λιγκ, έχει μετατραπεί σε υπόθεση για δύο, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Η τελευταία χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα άλλη ομάδα ήταν το μακρινό 2012, όταν έκοψε πρώτος το νήμα ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης. Από τότε, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής το 2013, το 2014 και το 2018, ενώ για τρεις συνεχόμενες χρονιές, το 2015, το 2016 και το 2017, ο τίτλος «ανέβηκε» στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Φέτος, και ενώ βρισκόμαστε στην αρχή του δεύτερου γύρου, οι δυο τους βρίσκονται και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Ολυμπιακός σε 11 αγώνες έχει ισάριθμες νίκες, γεγονός που του έχει επιτρέψει να διευρύνει το εντυπωσιακό σερί του στις 41 συνεχόμενες νίκες στους 41 τελευταίους αγώνες του για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ακολουθεί ο ΠΑΟΚ, με απολογισμό 9 νίκες και 2 ήττες. Στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται ο Φοίνικας Σύρου, που τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί εξαιρετικές παρουσίες.

To περασμένο καλοκαίρι δεν ήταν λίγοι αυτοί που, μετά από τις μετεγγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, πίστευαν πως και οι δύο αυτές ομάδες έδιναν πολλές υποσχέσεις. Μέχρι στιγμής, όμως, δείχνουν και οι δύο πως ακόμα βρίσκονται πίσω από το δίδυμο του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, κάτι που μεταθέτει τις όποιες μεγάλες προσδοκίες τους στο μέλλον.

Οι «πράσινοι», που πέρσι γλίτωσαν την τελευταία στιγμή τον υποβιβασμό, βρίσκονται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και ελπίζουν να είναι ακόμη καλύτεροι στα πλέι οφ. Η "νεοφώτιστη" ΑΕΚ βρίσκεται στην 8η θέση μεταξύ 10 ομάδων.

Να σημειωθεί πως την περασμένη Κυριακή ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο φετινό εγχώριο τίτλο, καθώς επικρατώντας δύο φορές επί του Φοίνικα Σύρου πρόσθεσε το έκτο Λιγκ Καπ στην τροπαιοθήκη του. Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη φορά που οι «ερυθρόλευκοι» φτάνουν στην κατάκτηση του θεσμού. Οι παίκτες του Φερνάντο Μπενίτεζ Μουνιόθ νίκησαν με 1-3 τον πρώτο αγώνα στην Ερμούπολη και με το ίδιο σκορ επικράτησαν και στον επαναληπτικό στο "Μελίνα Μερκούρη".

Τους άλλους δύο τίτλους στη συγκεκριμένη διοργάνωση τους έχουν μοιραστεί ο Φοίνικας Σύρου στην παρθενική διοργάνωση του 2012 και η ΑΕΚ το 2014. Έτσι, η συνολική έως τώρα διαχρονική καταμέτρηση της ομάδας του Πειραιά έχει φτάσει στα 28 πρωταθλήματα, τα 17 Κύπελλα Ελλάδας, τα 6 Λιγκ Καπ και 2 ευρωπαϊκούς τίτλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL