Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.4°C25.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
26.1°C28.8°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ / «Γκρέμισαν τείχη» στη Μελβούρνη για τον Τσιτσιπά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ / «Γκρέμισαν τείχη» στη Μελβούρνη για τον Τσιτσιπά

Τα κατορθώματα του Στέφανου Τσιτσιπά στην Αυστραλία τα χειροκρότησαν όλοι οι Έλληνες, απανταχού της Γης. Όμως αυτοί που τα χάρηκαν περισσότερο από όλους είναι οι Έλληνες της Μελβούρνης. Και οι τυχεροί που βρέθηκαν στις εξέδρες αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι που κατέκλυσαν τους χώρους γύρω από το γήπεδο ή παρακολούθησαν το Australian Open από την τηλεόραση. Ήταν οι μέρες της Ελλάδας στη μακρινή μεγαλούπολη της Αυστραλίας.

Μια τέτοια ημέρα έζησε ο ίδιος ο Στέφανος Τσιτσιπάς και στην ειδική εκδήλωση που οργάνωσε προς τιμή του η Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης στο κατάμεστο Ελληνικό Κέντρο της πόλης.

Ήταν όλοι εκεί. Οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδας στη Μελβούρνη και στο Περθ, δεκάδες εκπρόσωποι οργανώσεων της παροικίας και εκατοντάδες ομογενείς κάθε ηλικίας που ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά τον 20χρονο αθλητή, που ξεχώρισε στο τουρνουά και έβαλε το ελληνικό τένις στον παγκόσμιο χάρτη του αθλήματος.

Ο Στ. Τσιτσιπάς, απλός, προσιτός, δεν προλάβαινε να μοιράζει αυτόγραφα και συμβουλές στα παιδιά, να απαντά σε ερωτήσεις και να ευχαριστεί, εμφανώς συγκινημένος, τους ομογενείς λέγοντας ότι πρώτη φορά στη ζωή του είχε τόσο μεγάλη υποστήριξη. Για το τουρνουά της Μελβούρνης είπε ότι ήταν μια νέα αρχή για κάτι σπουδαίο στο μέλλον και χαρακτήρισε τη μονομαχία του με τον Ρ. Ναδάλ σπουδαίο, δυνατό και σκληρό αγώνα με ένα από τα είδωλά του. «Ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσεις έναν τέτοιο παίκτη, που έπαιξε πολύ καλό τένις, αλλά παίρνω τα θετικά. Έμαθα ότι μπορώ να παίζω καλά όταν βρίσκομαι σε πίεση και θα δουλέψω σκληρά να φτάσω σε αυτό το σημείο. Γιατί αυτό το σημείο είναι που θέλω να φτάσω κάποια στιγμή στην καριέρα μου”. Ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις έσπευσε να παροτρύνει τα παιδιά που θα ήθελαν να ασχοληθούν με το τένις να πιστεύουν σε αυτό που κάνουν, να προπονούνται σκληρά και να μην παραιτούνται ποτέ από τα όνειρά τους.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης μίλησε για τη συγκλονιστική συμπαράσταση των ομογενών και τη μεγαλειώδη προσπάθεια του Έλληνα αθλητή τον οποίο κάλεσε «να ξέρει ότι έχει ένα δεύτερο σπίτι στη Μελβούρνη.

"Ζήσαμε δύο θαυμάσιες εβδομάδες" είπε και χαρακτήρισε τον Στ. Τσιτσιπά αθλητή με ψυχραιμία, που τσακίζει κόκαλα και άνθρωπο με σκοπό. "Παίρνει άσχημα την ήττα επειδή φιλοδοξεί να κερδίσει και να γίνει το νούμερο ένα στον κόσμο. Είχε προσκλήσεις για να αγωνιστεί για άλλα έθνη, αλλά στάθηκε σταθερός για την Ελλάδα, την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική κοινωνία που αγαπά. Αισθανόμαστε προνομιούχοι που τον έχουμε κοντά μας. Είναι ένας από εμάς", κατέληξε ο Β. Παπαστεργιάδης, ο οποίος -σημειωτέον- επανεκλέχθηκε πρόσφατα πανηγυρικά στην ηγεσία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, αρχίζοντας τη νέα του θητεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θητεία που στόχο έχει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση και τον ρόλο της δραστήριας ελληνικής ομογένειας στην αυστραλιανή κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL