Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Έγραψαν ιστορία στο Περθ Τσιτσιπάς και Σάκκαρη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έγραψαν ιστορία στο Περθ Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

Κατέπληξαν και ως ζευγάρι η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς...

Το ξεκίνημα του 2019 βρίσκει τους δύο κορυφαίους Έλληνες τενίστες, τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη, να διακατέχονται από μία θετική αύρα, απόρροια της πολύ καλής παρουσίας τους στο τουρνουά Hopman Cup που διοργανώθηκε από 29 Δεκεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου στο Περθ της Αυστραλίας. Εκεί οι δύο Έλληνες τενίστες αντιμετώπισαν τις αντίστοιχες ομάδες της Ελβετίας, της Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ.

Η αρχή δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή για το ελληνικό τιμ, αφού ηττήθηκε 2-1 από τη Μεγάλη Βρετανία. Ο Τσιτσιπάς γνώρισε μία μάλλον απροσδόκητη ήττα από τον Κάμερον Νόρι, η Σάκκαρη ισοφάρισε επικρατώντας της Κέιτι Μπούλτερ, για να πάρουν τελικά τη νίκη στο μικτό διπλό οι δύο εκπρόσωποι της Μεγάλης Βρετανίας. Στη συνέχεια οι Έλληνες τενίστες ανέβασαν απόδοση και ήρθε η σπουδαία επικράτηση επί των ΗΠΑ με 2-1. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Φράνσις Τιαφό, ενώ η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε από την πασίγνωστη Σερένα Γουίλιαμς. Έτσι όλα κρίθηκαν κι εδώ στο μικτό διπλό, όπου η ελληνική ομάδα σημείωσε σπουδαία νίκη με 2-1 σετ.
Αμέσως μετά ήταν η σειρά του ελβετικού διδύμου, που αποτελούσαν ο σπουδαίος Ρότζερ Φέντερερ και η Μπελίντα Μπέντσιτς, να βρεθούν απέναντι στους δύο Έλληνες. Στην πρώτη αναμέτρηση ο Τσιτσιπάς δυσκόλεψε πολύ τον Φέντερερ, υποχρεώνοντάς τον να μιλήσει με θετικά λόγια για τον Έλληνα τενίστα μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο Ελβετός πήρε με 7-6 και τα δύο σετ, γεγονός που μαρτυρά τη μεγάλη αντίσταση που συνάντησε. Ο "ζωντανός θρύλος" του τένις δήλωσε πως ενθουσιάστηκε από το παιχνίδι που έκανε ο Στέφανος και πως έμαθε πολλά από τον τρόπο που έπαιξε ο 20χρονος Έλληνας, προσθέτοντας "θα μπορούσε να είναι γιος μου"!

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε τη Μπέντσιτς και ισοφάρισε σε 1-1. Η σειρά κρίθηκε ξανά στο μικτό διπλό, εκεί όπου οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη επικράτησαν με 2-1 σετ, κατακτώντας μία σπουδαία νίκη. Έτσι η Ελλάδα τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Ελβετία, και πάνω από τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα που πήρε την πρόκριση για τον τελικό από τον όμιλο αυτό, δηλαδή η Ελβετία, κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Hopman Cup επικρατώντας της Γερμανίας με 2-1. Το γερμανικό ζευγάρι συγκροτούσαν δύο από τα πιο γνωστά ονόματα της σύγχρονης εποχής, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ (νούμερο 4 στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών) και η Αντζελίκ Κέρμπερ (νούμερο 2 στην αντίστοιχη λίστα των γυναικών). Από αυτά και μόνο καταλαβαίνει κάποιος πως, παρά τον ανεπίσημο χαρακτήρα του τουρνουά του Περθ, το επίπεδο ήταν πάρα πολύ υψηλό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς το 2018 κατάφερε να κατακτήσει τον πρώτο ATP τίτλο της καριέρας του, ενώ οι συνολικές του επιδόσεις του επιτρέπουν να «φιγουράρει» στο πολύ σημαντικό νούμερο 15 της παγκόσμιας κατάταξης. Η συμμετοχή του, μάλιστα, στον τελικό του τουρνουά του Τορόντο τον περασμένο Αύγουστο χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη έκπληξη του προηγούμενου έτους, αφού πριν ηττηθεί στον τελικό από τον Ράφα Ναδάλ είχε αποκλείσει τέσσερις αντιπάλους που βρίσκονταν στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης (Τιμ, Τζόκοβιτς, Ζβέρεφ, Άντερσον). Η δε, Mαρία Σάκκαρη βρίσκεται σήμερα στο νούμερο 41 της σχετικής λίστας στις γυναίκες, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν στο νούμερο 29...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL