Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α2 / Επιστροφή από το παρελθόν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α2 / Επιστροφή από το παρελθόν

Φάση από το ντέρμπι Ηρακλή - Ιωνικού Νικαίας 93-90

Η τελευταία για το 2018 αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 στο μπάσκετ συνοδεύτηκε από μια μικρή αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Ιωνικός Νικαίας, συντρίβοντας 119-66 τον Αμύντα, έπιασε στην κορυφή τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που σχεδόν ταυτόχρονα γνώριζε στην παράταση την εκτός έδρας ήττα από τον Ερμή Αγιάς Λάρισας με 91-86. Ο Ερμής είχε καταφέρει κάποιες αγωνιστικές πιο πριν να λυγίσει στην έδρα του και τον έτερο πρωτοπόρο, τον Ιωνικό. Όμως, μετά την ολοκλήρωση και της 11ης αγωνιστικής, ο Ηρακλής και ο Ιωνικός οδηγούν την κούρσα με 9 νίκες και μόλις 2 ήττες σε ένα σκληρό και απαιτητικό πρωτάθλημα. Δύο ονόματα με παρελθόν λοιπόν, που στο παρόν παλεύουν για ένα εφάμιλλο μέλλον...

Λίγες μέρες νωρίτερα είχαν πρωταγωνιστήσει σε έναν αγώνα που συγκαταλέγεται στη λίστα των σπουδαιότερων της περιόδου για ολόκληρο το ελληνικό διασυλλογικό μπάσκετ. Ο Ηρακλής λύγισε στις 12 Δεκεμβρίου στο Ιβανώφειο τον Ιωνικό με 93-90 στην παράταση και τον άφησε έναν βαθμό πίσω πρόσκαιρα, μέχρι δηλαδή η ομάδα της Νίκαιας να εκμεταλλευτεί τα αποτελέσματα της 22ης Δεκεμβρίου και να «ξαναπιάσει» τον Ηρακλή.

Την αγωνιστική περίοδο 2003-2004 ο Ηρακλής, επικρατώντας στους μικρούς τελικούς της ΑΕΚ, βρέθηκε στην τρίτη θέση της τελικής κατάταξης, πίσω μόνο από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και το δεύτερο Μαρούσι. Τότε κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως τρία χρόνια αργότερα θα είχε υποβιβαστεί στην Α2. Μάλιστα, το 2011 ο «γηραιός» βρέθηκε ακόμα πιο κάτω, και πιο συγκεκριμένα στη Β’ Εθνική. Στο σήμερα, ο προπονητής Κώστας Μέξας έχει καταφέρει να συγκροτήσει μια πολύ δυνατή ομάδα, που θα παλέψει κυρίως με τον Ιωνικό για την εξασφάλιση της πρώτης θέσης που δίνει απευθείας το εισιτήριο της ανόδου στην Α1 Μπάσκετ Λιγκ. Θυμίζουμε πως για το δεύτερο “εισιτήριο” θα γίνουν αγώνες μπαράζ ανάμεσα στις ομάδες που θα τερματίσουν από τη δεύτερη έως την πέμπτη θέση.

Ο Ιωνικός, “η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη”, απουσιάζει από την κορυφαία κατηγορία από το πολύ μακρινό 1987. Το 2011, μάλιστα, η ομάδα έφτασε να συμμετέχει ακόμα και στα τοπικά της ΕΣΚΑΝΑ. Φέτος, παρότι η ομάδα είναι νεοφώτιστη στην Α2, ο στόχος είναι η άνοδος. Μετά τον περσινό “περίπατο” στη Β’ Εθνική με 29 νίκες σε 30 αγώνες, η ομάδα της Νίκαιας ρίχτηκε στη μάχη της Α2, όπου τα καταφέρνει μια χαρά. Και για να τα καταφέρει ακόμα καλύτερα, η διοίκηση του Βαγγέλη Τσάπα προχώρησε σε δύο σπουδαίες προσθήκες. Η μία αφορούσε την απόκτηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, κίνηση που συνιστά μια από τις σπουδαιότερες μετεγγραφές στην ιστορία της κατηγορίας, και η δεύτερη την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Νίκο Βετούλα, έναν προπονητή με πολλές παραστάσεις στην Α1.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL