Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ / Ο Βασιλακόπουλος "διοικεί" -ακόμη- και τον ελληνικό αθλητισμό!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ / Ο Βασιλακόπουλος "διοικεί" -ακόμη- και τον ελληνικό αθλητισμό!

Περνάει τη "γραμμή" του στην ΕΟΕ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, χωρίς καν να μετέχει στις συνεδριάσεις της ολομέλειας!

Εντύπωση μας προκάλεσε η πολύ επιθετική τοποθέτηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφορικά με τον υπό συζήτηση νέο Αθλητικό Νόμο, μέχρι την επομένη, που είδαμε στο επίσημο site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να έχει χρησιμοποιήσει τα ίδια ακριβώς λόγια ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος!

Τόσο έχει ασχοληθεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με το αθλητικό νομοσχέδιο, που συνεδρίασε την ημέρα ακριβώς που είχε τελειώσει η διαβούλευση και έβγαλε ψήφισμα, αντιγράφοντας ακριβώς τις απόψεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου, που με επιστολή την ίδια μέρα (3 Δεκεμβρίου) είχαν κοινοποιηθεί στον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο!

Στην επιστολή του ο Γ. Βασιλακόπουλος υποστηρίζει ότι το αθλητικό νομοσχέδιο για τις ομοσπονδίες θα έπρεπε να έχει επιστραφεί ως "ανεπίτρεπτο, συμπλεγματικό, προσβλητικό και εξόχως υβριστικό" και μόνο λόγω του τίτλου "Δημοκρατικός Εκσυγχρονισμός". Ένα τίτλος που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, "προσβάλλει το σύνολο της εθελοντικής λαϊκής συμμετοχής" και για τον οποίο πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις από τους αρμόδιους συντάκτες, "και ταυτόχρονα να τους ζητηθεί να οργανώσουν σεμινάρια δημοκρατίας και να μας καλέσουν να μας διδάξουν"!

Aκριβώς τα ίδια... αντιγράφει και το ψήφισμα της Ολομέλειας της ΕΟΕ: "Είναι επίσης εξαιρετικά προσβλητικός για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το σύνολο των Ελληνικών αθλητικών-ολυμπιακών Ομοσπονδιών ο διακριτικός τίτλος 'Δημοκρατικός Εκσυγχρονισμός Ομοσπονδιών', με τον οποίο επιχειρείται η εισαγωγή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό κανονιστικού πλαισίου το οποίο διαλύει εκ βάθρων τη δομή των Εθνικών Ομοσπονδιών και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, περιλαμβάνοντας μάλιστα διατάξεις που έχουν έντονη διάσταση αντισυνταγματικότητας και αναφοράς σε άλλες εποχές".

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ στην επιστολή του πρότεινε αντί οποιασδήποτε συζήτησης, να ζητηθεί η άμεση συγκρότηση Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής κι αυτό ζήτησε -τι έκπληξη!- στο ψήφισμά της κι η ολομέλεια της ΕΟΕ: "Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής καλεί τον αρμόδιο υφυπουργό να αποσύρει την εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία και να προχωρήσει σε σύσταση Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, με συμμετοχή των θεσμικών φορέων του Ελληνικού Αθλητισμού, προκειμένου η όποια παρέμβαση να συνεισφέρει στην επόμενη μέρα του Αθλητισμού".

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης δεν τοποθετήθηκε δημόσια για τη στάση της ΕΟΕ, αλλά αναφορικά με τις αλλαγές που θεσπίζονται για τις αθλητικές ομοσπονδίες και θίγουν τους "καρεκλοκένταυρους" διοικούντες, που -με "αμφιλεγόμενες" διαδικασίες- έχουν μείνει από 20 έως και 35 χρόνια στο πόστο τους, ανέφερε κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου:

"Πρόκειται για κομβικές παρεμβάσεις για τη δημοκρατική λειτουργία των ομοσπονδιών. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχτούμε διασπάθιση ούτε ενός ευρώ δημοσίου χρήματος. Δημιουργούμε ένα καθεστώς που δεν θα επιτρέπει στις μειοψηφίες να φιμώνονται, να μην έχουν λόγο, δικαιώματα, εκπροσώπηση. Δεν υπάρχει περίπτωση να τη δεχτούμε. Επίσης, τελειώνει η ψήφος δια αντιπροσώπου. Το κάθε σωματείο έρχεται το ίδιο, αν δεν μπορεί να έρθει, δεν έχει δικαίωμα ψήφου. Θα σταματήσει το φαινόμενο συλλογής εξουσιοδοτήσεων. Το νομοσχέδιο θέτει ένα ταβάνι στις θέσεις ευθύνης. Επομένως, με το πλαίσιο αυτό για πρόεδρο, γενικό γραμματέα, ταμία, θα υπάρχει όριο δύο συνεχόμενων θητειών ή τεσσάρων στο σύνολο του".

Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι εδώ και 52 χρόνια αθλητικός παράγοντας! Το 1966 συμμετείχε στη δημιουργηθείσα Ομοσπονδία Αθλοπαιδειών και από το 1970 βρίσκεται στην ομοσπονδία μπάσκετ (ΕΟΚ) από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, άλλοτε "κρυφός"και άλλοτε "φανερός" πρόεδρος! Είναι σήμερα 79 χρόνων (γεννημένος το 1939 στον Πειραιά)...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL