Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.8°C26.6°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.2°C27.9°C
4 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.7°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
28.4°C29.9°C
0 BF 19%
ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ - 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / Ξανά Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός αύριο...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ - 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / Ξανά Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός αύριο...

Πρωταγωνιστής στο αυριανό ντέρμπι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους...

Για δεύτερη φορά σε λιγότερο από 10 μέρες θα αναμετρηθούν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο "Νίκος Γκάλης" του ΟΑΚΑ. Μετά τον αγώνα για την Ευρωλίγκα, όπου επικράτησε με 93-80 ο Παναθηναϊκός, οι δύο "αιώνιοι αντίπαλοι" αναμετρώνται αύριο (6.00 μ.μ., Cosmotesport4) και για το πρωτάθλημα της Μπάσκετ Λιγκ και η νίκη στο ματς αυτό θα κρίνει εν πολλοίς και το αβαντάζ έδρας στους τελικούς, όπως συνήθως γίνεται.

Ο Παναθηναϊκός με βάση την εικόνα των δύο ομάδων μέχρι τώρα έχει ένα μικρό προβάδισμα στα προγνωστικά, όχι τόσο γιατί βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά περισσότερο γιατί ο Ολυμπιακός δεν είναι και στα καλύτερά του. Οι "ερυθρόλευκοι" με το 72-73 της Πέμπτης από τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, έκαναν την τέταρτη ήττα τους στους πέντε τελευταίους αγώνες της Ευρωλίγκα και "έσβησαν" βαθμολογικά, τις δύο μεγάλες εκτός έδρας νίκες στην αρχή της διοργάνωσης επί της Χίμκι και της Μπασκόνια αναδεικνύοντας πολλές αγωνιστικές αδυναμίες.

Η αναμετρήση έχει και εξωαγωνιστικές παραμέτρους, που την κάνουν "ιδιαίτερης επικινδυνότητας" μετά τα όσα έγραψαν οι διαιτητές του ματς της Ευρωλίγκα για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τις καταγγελίες (ή συκοφαντίες) για τον Ολυμπιακό, αλλά και τη ρατσιστική επίθεση προς τον Θανάση Αντετοκούνμπο, που ακόμη δεν έχει στηλιτεύσει η "λαλίστατη" -σε άλλες περιπτώσεις- ΚΑΕ Ολυμπιακός.

* To υπόλοιπο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Σήμερα 3.45 μ.μ. Χολαργός - Προμηθέας Πάτρας, Πανιώνιος - Ρέθυμνο, Ήφαιστος Λήμνου - ΠΑΟΚ, Λαύριο - Κολοσσός Ρόδου, 6.00 μ.μ. Κύμη - ΑΕΚ (ΕΡΤ2).

Αύριο Κυριακή 5.00 μ.μ. Άρης - Περιστέρι (ΕΡΤ2).

* Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 5-0, Ολυμπιακός 5-0, Περιστέρι 5-0, ΑΕΚ 3-2, ΠΑΟΚ 3-2, Προμηθέας 3-2, Άρης 2-3, Λαύριο 2-3, Χολαργός 2-3, Ήφαιστος Λήμνου 2-3, Κύμη 1-4, Κολοσσός 1-4, Πανιώνιος 1-4, Ρέθυμνο 0-5.

"Τάπα στη βία και τον ρατσισμό" με... Χατζή!

Με εμπνευσμένη ανακοίνωση, αλλά χωρίς να κατονομάζει πρόσωπα και καταστάσεις, το συνδικαλιστικό όργανο των Ελλήνων μπασκετμπολιστών πήρε θέση για τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο:

"Έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών για τα φαινόμενα του ρατσισμού που επανήλθαν στον χώρο του μπάσκετ. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε την πάγια θέση μας ενάντια σε αυτή την αρρώστια που 'ταλαιπωρεί' μια μερίδα ανθρώπων στη χώρα μας.

Ενδεικτικές είναι οι εκδηλώσεις και τα τουρνουά που πραγματοποιούμε κάθε καλοκαίρι με σύνθημα 'Τάπα στη βία και τον ρατσισμό'. Δεν υπάρχει άλλωστε ομορφότερη εικόνα από αυτή σε ένα γήπεδο μπάσκετ ή μια γειτονιά, με δεκάδες παιδιά διαφόρων χωρών, να παίζουν μεταξύ τους.

Ο ΠΣΑΚ 'κλέβει΄ έναν υπέροχο στίχο, που έχει ερμηνεύσει ένας τεράστιος καλλιτέχνης στη χώρα μας, που έχει βιώσει όσο κανένας τον ρατσισμό. Ο Κώστας Χατζής λέει λοιπόν πως 'Η γραφή, δεν μιλάει για κόκκινους, δεν μιλάει για μαύρους, δεν μιλάει για άσπρους'...".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL