Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
ΕΠΟ - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ / "Στα μαλακά", χωρίς μείον βαθμούς ο Ολυμπιακός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΟ - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ / "Στα μαλακά", χωρίς μείον βαθμούς ο Ολυμπιακός

Μόνο με πρόστιμο 60.000 ευρώ τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα.

Η πειραϊκή ΠΑΕ, η οποία είχε κληθεί σε απολογία με το άρθρο 15 παράγραφος 4β του πειθαρχικού κώδικα, που προβλέπει αφαίρεση βαθμών και τιμωρία έδρας για επεισόδια με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας και βιαιοπραγίες κατά προσώπων, τελικά τιμωρήθηκε με το άρθρο 15, 4α του ίδιου κώδικα. Σε αυτό προβλέπεται για επεισόδια που δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες ή φθορές ιδιοκτησίας πρόστιμο 20.000-100.000 ευρώ και έτσι γλίτωσε την αφαίρεση των τριών βαθμών.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε ζητήσει στην απολογία της, εφόσον κρινόταν ότι πρέπει να επιβληθεί αφαίρεση βαθμών, η ποινή να εφαρμοζόταν στο Κύπελλο. Εκτός του... αποτελέσματος, φαίνεται πως η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ έπεισε "και με το παραπάνω" την πειθαρχική επιτροπή κι έτσι δεν της επιβλήθηκε αφαίρεση βαθμών, ούτε καν από τους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας!

Έπειτα από αυτή την απόφαση ήταν άμεση η αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ: "Η απαλλαγή της ομάδας του Ολυμπιακού για μεγαλύτερης βαρύτητας επεισόδια σε σχέση με ό,τι συνέβη στο μεταξύ μας ντέρμπι αναδεικνύει κατά τρόπο κραυγαλέο την εκτρωματική, παράλογη και άδικη απόφαση σε βάρος της δικής μας ομάδας με την αφαίρεση τριών βαθμών, αλλά και τους δύο αγώνες που αναγκαστήκαμε να παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών.

Κάθε έννοια ισονομίας έχει ήδη καταλυθεί και η αλλοίωση του φετινού πρωταθλήματος με επιλεκτική και μονομερή εφαρμογή των κανονισμών σε βάρος της δικής μας ομάδας αποτελεί πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL