Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ / Γιάννης Αντετοκούνμπο: Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ / Γιάννης Αντετοκούνμπο: Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα!

Η ανάρτηση του Γιάννη, που ήταν αιτία να δεχτεί επίθεση κι ο ίδιος...

Η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο από τον "επώνυμο" "φίλαθλο" του Ολυμπιακού και παρουσιαστή τηλεοπτικής οπαδικής Τάκη Τσουκαλά περνάει τα ελληνικά σύνορα και φτάνει μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού, μετά τη γενναία παρέμβαση ενός από τους μεγαλύτερους "αστέρες" σήμερα του ΝΒΑ, του αδελφού του, Γιάννη Αντεντοκούμπο. Ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς έγραψε στο Twitter και στο Instagram το παρακάτω κείμενο, με πολύ καλά ελληνικά (σ.σ.: το κείμενο όπως ακριβώς το "ανέβασε" ο Γιάννης):

"Καταρχάς Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγνώμη γιατί ξέρω αυτό που θα πω θα τραβήξουν πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες... Αλλά είμαι σίγουρος αμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατούσα την σιωπή μου. Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό - ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα.

Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνεια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα.

Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος... Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτη την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνονιγηριανοι και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας".

Επίθεση και στον Γιάννη...

Να σημειωθεί ότι κι ο ίδιος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε δεχθεί διαδικτυακή επίθεση, όταν "τόλμησε" να ανεβάσει, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, φωτογραφία του αδελφού του από το συγκεκριμένο ματς και απλώς να γράψει "Ιt's more than game" ("Ήταν κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι"), εκθειάζοντας δικαιολογημένα την απόδοση του αδελφού του, που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη νίκη της ομάδας του.

Επειδή στο παρελθόν είχαν δημοσιευτεί φωτογραφίες με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πηγαίνει στο "Γ. Καραϊσκάκης" με τη φανέλα του Ολυμπιακού, συνοδευόμενος από τον αείμνηστο πατέρα του, θεωρήθηκε η συγκεκριμένη κίνηση "προδοσία" από ανεγκέφαλους, που μάλιστα έκαναν και απειλητικά "ποσταρίσματα" (π.χ. "ti egine giannaki pote tha rtheis sef me ton adelfo sou?")!

Θέμα και στην "L' Equipe"...

H ανάρτηση συμπαράστασης του Γιάννη στον Θανάση Αντετοκούμπο έγινε θέμα και στην κορυφαία γαλλική αθλητική εφημερίδα "L' Equipe", που έκανε εκτενή αναφορά σε όλα όσα συνέβησαν, επισημαίνοντας: "Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο αθλητικός σχολιαστής Τάκης Τσουκαλάς -που είναι γνωστός υποστηρικτής του Ολυμπιακού- αναφέρθηκε στον Θανάση με τη λέξη 'πίθηκος' στην τηλεόραση, σε μια φράση που προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις και ώθησε τον αδερφό του, Γιάννη, να αντιδράσει".

Αφωνία...

Την ίδια ώρα, υπήρξε "εκκωφαντική σιωπή" από τον επίσημο Ολυμπιακό, είτε την ΚΑΕ, είτε την ΠΑΕ, για τη συμπεριφορά του "νούμερο 1" οπαδού της ομάδας του Πειραιά. Ειδικά οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, που δεν χάνουν ευκαιρία να επιτίθενται, πολλές φορές δικαιολογημένα, στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, δεν έχουν πει λέξη για τη συμπεριφορά του Τάκη Τσουκαλά, που τον φιλοξενούν εντός του αγωνιστικού χώρου του ΣΕΦ στα ματς της ομάδας μπάσκετ.

Ακόμη και η ΕΟΚ του Γιώργου Βασιλακόπουλου, η ομοσπονδία του μπάσκετ, δεν εξέδωσε την παραμικρή ανακοίνωση συμπαράστασης για τον παίκτη της Εθνικής της ομάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL