Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018 / Η πρεμιέρα των εκπλήξεων!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018 / Η πρεμιέρα των εκπλήξεων!

Λοσάνο και Γκαγιάρδο πανηγυρίζουν το γκολ της νίκης του Μεξικού

Από την πρεμιέρα το Μουντιάλ 2018 απέκτησε μια "άγρια ομορφιά", αφού ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε δει "με το καλημέρα" τόσες εκπλήξεις, με "μικρές" -σύμφωνα με τα προγνωστικά- ομάδες να αμφισβητούν την κυριαρχία των "φαβορί". Το μεγαλύτερο "μπαμ" έκανε το Μεξικό, που νίκησε 1-0 την πρωταθλήτρια κόσμου Γερμανία, ενώ ακολούθησε το 1-1 της Βραζιλίας με την Ελβετία. Χρονικά την πρώτη έκπληξη έκανε η "Σταχτοπούτα" Ισλανδία, που ήρθε κι αυτή ισόπαλη 1-1 με την Αργεντινή.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης Μεξικού - Γερμανίας 1-0 σημειώθηκε στο 35' μετά από υποδειγματική αντεπίθεση της ομάδας από την Κεντρική Αμερική και άψογο πλασέ του Λοσάνο. Αν και είχε πολύ χρόνο μέχρι τη λήξη του αγώνα, η Γερμανία δεν μπόρεσε να αντιδράσει...

Η Βραζιλία προηγήθηκε στο 20' με εξαιρετικό σουτ του Κουτίνιο έξω από την περιοχή, αλλά οι Ελβετοί ισοφάρισαν μισή ώρα αργότερα (50') με κεφαλιά του Ζούμπερ. Και σ' αυτό το παιχνίδι η υπεροχή της "σελεσάο" ήταν "φλύαρη", με πιο... φλύαρο από όλους τον Νεϊμάρ.

Στο ματς Αργεντινής - Ισλανδίας ο Αγκουέρο άνοιξε το σκορ στο 19', αλλά ο πρώην φορ του Ολυμπιακού Άλφρεντ Φινμπόγκασον ισοφάρισε λίγα λεπτά αργότερα (23'). Στο 63' ο Λιονέλ Μέσι απέτυχε να νικήσει με εκτέλεση πέναλτι τον σκηνοθέτη -στο επάγγελμα- Χάνες Χάλντορσον.

Νίκες για Σουηδία και Βέλγιο...

Με νίκη ξεκίνησε χθες τους αγώνες της η Σουηδία του Μάρκους Μπεργκ. Είχε την κατοχή και ευκαιρίες και τελικά επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Νότιας Κορέας, χάρη στο γκολ από πέναλτι στο 65' του αρχηγού Αντρέας Γκράνκβιστ (το έδωσε σωστά ο διαιτητής έχοντας δει το ριπλέι στο VAR).

Για ένα μόνο ημίχρονο άντεξε ο Παναμάς στην πίεση του Βελγίου. Οι "κόκκινοι διάβολοι" άνοιξαν το σκορ στο 47' με φοβερό σουτ του Μέρτενς κι έφθασαν στο τελικό 3-0 με δύο "εύκολα" γκολ του Λουκάκου (69' και 75').

Στα άλλα ματς της πρεμιέρας...

Για τον 5ο όμιλο η Σερβία νίκησε στη Σαμάρα 1-0 την Κόστα Ρίκα με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του αρχηγού της Αλεκσάνταρ Κολάροβ στο 56’, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Ρεάλ Κέιλορ Νάβας. Με τους νικητές, που επικράτησαν δίκαια, αγωνίστηκαν ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Μιλιβόγεβιτς και ο σέντερ φορ του ΠΑΟΚ Πρίγιοβιτς ως αλλαγή. Με την Κόστα Ρίκα έπαιξε ο Κάμπελ, που είχε αγωνιστεί στον Ολυμπιακό την περίοδο 2013-14, κι αυτός ως αλλαγή.

* Το πιο εντυπωσιακό ματς έως τώρα στο Μουντιάλ έγινε στο Σότσι, όπου Ισπανία και Πορτογαλία ήρθαν ισόπαλες με 3-3. Οι "φούριας ρόχας" ήταν πολύ καλύτεροι από την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν "μια ομάδα μόνος του". Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε χατ τρικ (4', 44', 88’) και πήρε μόνος του τον βαθμό. Για την Ισπανία σκόραραν οι Ντιέγκο Κόστα (24', 55') και Νάτσο (58').

* Η Κροατία υπέταξε τη Νιγηρία με 2-0 στο παιχνίδι του 4ου ομίλου χάρη στην ανωτερότητά της, αλλά και με δόση τύχης στα γκολ ( 32' αυτογκολ Ετέμπο, 71' πέναλτι Μόντριτς).

* Την τύχη με το μέρος της είχε και η Γαλλία, που νίκησε 2-1 την Αυστραλία, με γκολ από κόντρα του Πογκμπά (61'). Το 1-1 είχε γίνει με δύο πέναλτι (58' Γκριεζμάν - 62' Γέντινακ).

* Με κορυφαίο τον Σμάιχελ, που είχε καίριες επεμβάσεις ειδικά στο β' μέρος, και σκόρερ τον Πόουλσεν (59’) η Δανία επικράτησε του Περού, που ήταν καλύτερο, με 1-0.

* Ένα αυτογκόλ του Μπουνταμπούζ στο 95', σε εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί, χάρισε σπουδαία νίκη στο Ιράν (1-0) με αντίπαλο το Μαρόκο.

* Σήμερα ολοκληρώνεται η 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων με τις αναμετρήσεις: 3.00 μ.μ. Κολομβία - Ιαπωνία, 6.00 μ.μ. Πολωνία - Σενεγάλη. Για την 2η αγωνιστική: 9.00 μ.μ. Ρωσία - Αίγυπτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL