Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Έργο πνοής το νέο κλειστό Γυμναστήριο Ν.Σμύρνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έργο πνοής το νέο κλειστό Γυμναστήριο Ν.Σμύρνης

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Νέας Σμύρνης και πέντε αθλητικών συλλόγων, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού Πανιωνίου, που φιλοξενούνται και δραστηριοποιούνται στο κλειστό γυμναστήριο Νέας Σμύρνης, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα.

Το απαρχαιωμένης σχεδίασης (έτος ανέγερσης 1979) και με ελλείψεις κλειστό της οδού Αρτάκης κατεδαφίζεται το καλοκαίρι και στη θέση του θα ανεγερθεί -εντός 36 μηνών- ένα υπερσύγχρονο γήπεδο χωρητικότητας 3.514 θέσεων που σε πολιτιστικές εκδηλώσεις θα εξυπηρετεί 5.500 άτομα.

Το δημοτικό γυμναστήριο Νέας Σμύρνης «Βιοκλιματικό – Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο», προϋπολογισμού 20.850.000, ανατέθηκε με πλειοδοτικό διαγωνισμό στην εταιρεία «ΤΟΜΗ» και το έργο θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Θα εξυπηρετεί, όχι μόνο τα αθλητικά σωματεία της περιοχής, αλλά και τον μαζικό αθλητισμό της πόλης. 

Το κλειστό Γλυφάδας ή το ΣΕΦ η προσωρινή έδρα του Πανιωνίου

Ομως, μέχρι να υλοποιηθεί το έργο, οι αθλητές και οι αθλήτριες κάθε ηλικίας, που γυμνάζονται σε συλλογικό επίπεδο εκεί, θα κληθούν να «αλλάξουν έδρα» για ένα διάστημα. Ο δήμος Νέας Σμύρνης για τις προπονήσεις των ερασιτεχνικών τμημάτων έχει εκμισθώσει χώρους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Όσο για την επαγγελματική ανδρική ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου που αγωνίζεται στην Α1, το κλειστό της Γλυφάδας είναι η πρώτη επιλογή, ενώ θα εξεταστεί και η περίπτωση του ΣΕΦ.

Η αρχιτεκτονική μελέτη για το νέο Κλειστό Γυμναστήριο

Το μπάσκετ και το βόλεϊ ήταν τα μοναδικά αθλήματα, που εξυπηρετούσε μέχρι σήμερα το κλειστό της οδού Αρτάκης. Η αρχιτεκτονική μελέτη για το νέο Κλειστό Γυμναστήριο ικανοποιεί την τοπική ανάγκη για πολυχρηστικό χαρακτήρα. Συγχρόνως, περιλαμβάνει προδιαγραφές για επιπλέον χρήση χάντμπολ, τένις, πάλης, άρσης βαρών, τζούντο, Ταε Κβον Ντο, καράτε, γυμναστικής, τραμπολίνο, καθώς και αναρρίχηση και Παραολυμπιακά Αθλήματα.

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όχι μόνο όσον αφορά στην προσβασιμότητά τους, αλλά και την άθλησή τους. Προβλέπονται χώροι αποδυτηρίων με ειδικές προδιαγραφές εξοπλισμού εξυπηρέτησης, ανελκυστήρες, τουαλέτες ΑμεΑ και άμεση πρόσβαση με ράμπες στον αγωνιστικό χώρο. Θα υπάρχουν, επίσης, δημοσιογραφικά θεωρεία 46 θέσεων, υπόγεια πάρκινγκ σε 3 επίπεδα -που θα καλύπτουν ανάγκες στάθμευσης για 320 οχήματα ενώ προβλέπονται και 19 θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.

Σε 36 μήνες έτοιμο το έργο

«Η διαδικασία αδειοδότησης ελπίζουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα» σημειώνει ο δήμαρχος Ν. Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης.

Οπως εξηγεί, η αδειοδότηση έχει ήδη εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και απομένει η υπογραφή από τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη. Αμεσα, θα ακολουθήσει η κατεδάφιση και εφόσον δεν υπάρξουν θέματα ενστάσεων που θα κωλυσιεργήσουν τη διαδικασία -σημειώνει- θα ξεκινήσει άμεσα η ανέγερση, η οποία θα ολοκληρωθεί το αργότερο σε τρία χρόνια.

Την έκδοση της αδειοδότησης έως το τέλος του μήνα επιβεβαιώνει και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής για τον Αθλητισμό Σπύρος Πάντζας και προσθέτει ότι εκκρεμεί η έκδοση οικοδομικής άδειας από τον Δήμο Ν. Σμύρνης.

Ο κ. Πάντζας επισημαίνει ότι η Περιφέρεια, από την πλευρά της, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία δημοπράτησης και αναμένει την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου και τις κατασκευαστικής εταιρείας.

Αγωνία αλλά και προσμονή για το έργο

«Δεν έχει αποφασιστεί, ακόμη, που θα αγωνίζεται η ανδρική ομάδα του Πανιωνίου. Εκρεμμεί η γενική συνέλευση των μετόχων, από την οποία θα προκύψει το νέο Δ.Σ., το οποίο θα αναζητήσει και θα βρει έδρα για τη νέα σεζόν. Τα μόνα γήπεδα με αδειοδότηση, που τηρούν τις προδιαγραφές βάσει ΕΣΑΚΕ, είναι το ΣΕΦ και η Γλυφάδα.

Υπάρχει βέβαια και το κλειστό 800 θέσεων στο Παλαιό Φάληρο, αλλά είναι μικρής χωρητικότητας. Δεν υπάρχει άλλο γήπεδο στα νότια προάστια» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νέας Σμύρνης και μέλος του Δ.Σ. της ΚΑΕ Πολύδωρος Συρίγος. «Σίγουρα υπάρχει αγωνία μέχρι να το δούμε ολοκληρωμένο, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη τριετία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL