Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Του Τάσου Βακαλόπουλου

Κληρώσεις Ευρωπαϊκών Κυπέλων. Αγαπημένη συνήθεια, με κλασικές απαντήσεις. Οι ομάδες μας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) είναι ένα βήμα από την είσοδο στους ομίλους. Μόνο εύκολη δεν είναι όμως η υπόθεση.

Η πρωταθλήτρια ομάδα του Πειραιά στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε νέα αποστολή στα Βαλκάνια αυτή τη φορά, κόντρα στην κροατική Ριέκα. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν περισσότερες εμπειρίες, αλλά και πιο βαριά φανέλα από τους ταλαντούχους Κροάτες.

Ο Ολυμπιακός έχει πολλές ελπίδες να επικρατήσει και να πάρει μια θέση στους "χρυσοφόρους" ομίλους παίζοντας όμως πολύ καλύτερα από ό,τι με την Παρτίζαν. Ο Μπέσνικ Χάσι, γνωρίζοντας τις αδυναμίες της ομάδας του, ζητάει συνέχεια ποδοσφαιριστές. Αρχικά στον άξονα, γι' αυτό και ενισχύθηκε το ρόστερ του με την απόκτηση του Γκιγιόμ Ζιλέ από τη Ναντ. Αυτό σημαίνει και τη μετατόπιση του έμπειρου Ρομαό στην άμυνα, η οποία έχει ακόμη κενά!

Εξελίξεις αναμένονται και στη γραμμή κρούσης και όπου αλλού χρειαστεί. Μάλλον πρόβλημα για τον Ολυμπιακό ότι παίζει το πρώτο παιχνίδι την ερχόμενη Τετάρτη στο Φάληρο (9.45 μ.μ.), έχοντας δείξει με την πορεία του στη διοργάνωση ότι διαχειρίζεται καλύτερα τα εκτός έδρας παιχνίδια του! Η Ριέκα έχει ιδιοκτήτη τον Ιταλό Βόλπι, είναι συμπαγής ομάδα, με μεγάλη αυτοπεποίθηση και πολλές φιλοδοξίες...

Ο Παναθηναϊκός έχει τον δυσκολότερο αντίπαλο από όλους. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο ένας μεγάλος σύλλογος στην Ισπανία, φιλοδοξεί να κερδίσει το Γιουρόπα Λιγκ κι αυτό τα λέει όλα για τη δυναμικότητά της.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να αντιμετωπίσει τη δοκιμασία χωρίς άγχος. Κανένας δεν θα ζητήσει ευθύνες από τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους παίκτες του αν δεν προκριθούν. Οι "πράσινοι" κόντρα στην Γκαμπάλα έδειξαν μια ετοιμότητα αξιοζήλευτη κι αν μπορέσουν να τρέξουν έτσι και στο πρώτο παιχνίδι την ερχόμενη Πέμπτη στη Λεωφόρο (9.30 μ.μ.) απέναντι στους Βάσκους, θα τους βάλουν δύσκολα...

Η ΑΕΚ δεν είναι το φαβορί κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ, δεν είναι όμως χαμένη από χέρι, ειδικά από τη στιγμή που έχει τη ρεβάνς στην Αθήνα.

Δυνατοί επιθετικά οι Βέλγοι, την άμυνά της πρέπει να προσέξει η "Ένωση" στα πρώτο παιχνίδι (17.8). Ο ΠΑΟΚ φαβορί με αντίπαλο την Έστερσουντ, όμως οι Σουηδοί απέκλεισαν τη Γαλατά Σαράι! Στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα (17.8) ίσως κριθούν όλα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL