Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Το μήλο κάτω από τη μηλιά!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το μήλο κάτω από τη μηλιά!

Ο Τάσος Δώνης έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην πρεμιέρα του με την Εθνική ανδρών

Δεν είναι και το πιο εύκολο ή το πιο συνηθισμένο πράγμα στον κόσμο ένας Έλληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής να βλέπει τον γιο του να πραγματοποιεί σημαντική καριέρα στο άθλημα.

Στο άκουσμα των ονομάτων Δώνης και Νικοπολίδης ο νους των περισσοτέρων θα πάει στον Γιώργο Δώνη και τον Αντώνη Νικοπολίδη, δύο από τις πιο προβεβλημένες προσωπικότητες του εγχώριου ποδοσφαίρου των τελευταίων δεκαετιών. Όμως, σιγά - σιγά, κερδίζουν το δικό τους μερίδιο στη δημοσιότητα οι γιοι τους, που κάνουν τα πρώτα βήματα μιας καριέρας που προμηνύεται άκρως ελπιδοφόρα.

Ο ένας γιος του Γιώργου Δώνη, ο Τάσος, πριν από λίγες μέρες έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα. O Μίκαελ Σκίμπε όχι μόνο τον κάλεσε πρώτη φορά στην αποστολή, αλλά δεν φοβήθηκε να τον χρησιμοποιήσει κιόλας για αρκετά λεπτά στη Ζένιτσα απέναντι στη Βοσνία / Ερζεγοβίνη και η συμβολή του ήταν σημαντική στο να "κρατήσει μπάλα" η Εθνική μας και να πάρει την πολύτιμη ισοπαλία. Ο 20χρονος επιθετικός αγωνίστηκε φέτος με επιτυχία στη γαλλική Νις, ενώ έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην ομάδα νέων της Γιουβέντους.

Ο αδελφός του Χρήστος είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος και έχει τιμήσει το εθνόσημο μετρώντας αρκετές συμμετοχές με τις μικρότερες εθνικές. Αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, προέρχεται από τον Παναθηναϊκό, ενώ φόρεσε στη σεζόν που τελείωσε τη φανέλα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, ο Χρήστος Δώνης πέτυχε σημαντικά γκολ στο φινάλε του πρωταθλήματος και ήταν ένας από τους λόγους που ο "Γηραιός" εξασφάλισε -αγωνιστικά- την παραμονή στην κατηγορία. Ανήκει στον Παναθηναϊκό και δεν αποκλείεται την επόμενη σεζόν να επιστρέψει στη Λεωφόρο.

Ο γιος του Αντώνη Νικοπολίδη λέγεται Γιάννης και ακολουθεί επακριβώς τα χνάρια του πατέρα του, καθώς είναι και αυτός τερματοφύλακας. Αποτελεί σημαντικό μέλος της ομάδας Κ17 του Ολυμπιακού, που πρόσφατα κατέκτησε το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ στην αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία.

Ο νεαρός Γιάννης, που βρίσκεται από μικρός στις ακαδημίες του πειραιώτικου συλλόγου, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου, αφού τόσο στον ημιτελικό απέναντι στον ΠΑΟΚ όσο και στον τελικό με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν ο πρωταγωνιστής. Και οι δύο αγώνες κρίθηκαν στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, με τον "μικρό" Νικοπολίδη όμως να επιδεικνύει τεράστια ψυχραιμία, καθώς απέκρουσε ένα πέναλτι με τον ΠΑΟΚ και δύο απέναντι στους Αρκάδες οδηγώντας την ομάδα του στην κορυφή.

Λένε, λοιπόν, πως το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά και στις περιπτώσεις των οικογενειών Δώνη και Νικοπολίδη βρίσκουμε μια πλήρη εφαρμογή αυτής της έκφρασης. Αμέσως έρχονται στο μυαλό παρόμοιες περιπτώσεις από το παρελθόν του ελληνικού ποδοσφαίρου με ορισμένες από τις πιο γνωστές να είναι αυτές των οικογενειών Σαραβάκου (Θανάσης και Δημήτρης), Σεϊταρίδη (Δημήτρης και Γιούρκας), Καψή (Άνθιμος και Μιχάλης), Σαμαρά (Γιάννης και Γιώργος), Μανωλά (Στέλιος και Κωνσταντίνος), Τσιώλη (Σάκης και Βαγγέλης), Κουσουλάκη (Νίκος και Βαγγέλης), Παπαδόπουλου (Δανιήλ και Γιάννης) και Παπουλίδη (Τάκης και Γιάννης).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι οικογένειες Σαραβάκου, Καψή, Σαμαρά, Κουσουλάκη, Παπαδόπουλου και Δώνη είναι οι μόνες που είχαν την τύχη να εκπροσωπηθούν και από τον πατέρα και από τον γιο στην Εθνική ομάδα των ανδρών!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL