Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
TΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΤΕΛΙΚΟΣ / Τσάμπιονς Λιγκ: Δύο "κυρίες" διεκδικούν τον θρόνο!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

TΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΤΕΛΙΚΟΣ / Τσάμπιονς Λιγκ: Δύο "κυρίες" διεκδικούν τον θρόνο!

Δύο προσφάτως ανακηρυγμένες πρωταθλήτριες στη χώρα τους θα διεκδικήσουν το Σάββατο το βράδυ στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης, η "βασίλισσα" της Ισπανίας, θα βρεθεί απέναντι στη Γιουβέντους, τη "μεγάλη κυρία" της Ιταλίας. Η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας είναι αφενός η κάτοχος του περσινού τροπαίου, αλλά και η πολυνίκης ομάδα του θεσμού έχοντας 11 κύπελλα στην τροπαιοθήκη της. Από την πλευρά της, η Γιουβέντους έχει κατακτήσει δύο τίτλους, ο πρώτος το 1985 στον αιματοβαμμένο τελικό του Χέιζελ και ο δεύτερος το 1996.

Η Ρεάλ Μαδρίτης φτάνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και για τρίτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σε μία χρονιά, τη φετινή, που σηματοδότησε την επιστροφή της στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος μετά από πέντε χρόνια! Όσον αφορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, το 2014 και το 2016 η Ρεάλ «ήπιε το νέκταρ» της επιτυχίας επικρατώντας και τις δύο φορές επί της Ατλέτικο Μαδρίτης και θέλει να σπάσει την κακοδαιμονία που λέει πως καμία ομάδα δεν κάνει το repeat από τότε που ο θεσμός ονομάστηκε Τσάμπιονς Λιγκ... Εξάλλου, έχει να ηττηθεί σε τελικό της διοργάνωσης από το 1981, όταν και έχασε το τρόπαιο από τη Λίβερπουλ. Φέτος, στη φάση των ομίλων η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν αντιμετώπισε τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και τη Λέγκια Βαρσοβίας. Στη συνέχεια, απέκλεισε τη Νάπολι, τη Μπάγερν Μονάχου και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η ιταλική ομάδα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας βρέθηκε σε δεινή θέση λόγω του σκανδάλου Μότζι, που επέφερε ακόμα και τον υποβιβασμό της από την πρώτη κατηγορία. Όμως, επανήλθε δριμύτερη και πήρε την πρωτοκαθεδρία στα εγχώρια δρώμενα, με αποτέλεσμα το φετινό να είναι το έκτο συνεχόμενο «σκουντέτο», αλλά και το τρίτο σερί "νταμπλ". Το 2015 έκανε ξανά την Ευρώπη να ασχοληθεί μαζί της, καθώς επανήλθε μετά από 12 χρόνια στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν τα κατάφερε, όμως, να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς ηττήθηκε από τη Μπαρτσελόνα. Παρεμπιπτόντως, είχε αποκλείσει τότε στην ημιτελική φάση τη Ρεάλ Μαδρίτης, και ένα γύρο νωρίτερα τη Μονακό. Για να φτάσει στον τελικό του Κάρντιφ η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι προκρίθηκε από τον όμιλο απέναντι σε Σεβίλλη, Λιόν, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ στη συνέχεια άφησε έξω την Πόρτο, τη Μπαρτσελόνα και τη Μονακό.

Έχουν περάσει 19 χρόνια από τον Μάη του 1998 όταν οι δύο ομάδες είχαν συνθέσει ξανά το ζευγάρι του τελικού. Τότε, το τρόπαιο είχε καταλήξει σε ισπανικά χέρια χάρη σε ένα γκολ του Μιγιάτοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο, με τον προπονητή της Ρεάλ, Ζινεντίν Ζιντάν, να είναι την εποχή εκείνη το μεγάλο "αστέρι" της ομάδας του Τορίνο, λίγο πριν "μετακομίσει" στη "βασίλισσα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL