Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.3°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.8°C14.6°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
16.0°C16.0°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C19.1°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.6°C15.7°C
2 BF 69%
ΣΥΡΙΖΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ / Ιούλιος Συναδινός: "Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του..."
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ / Ιούλιος Συναδινός: "Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του..."

Υποδομές εκατομμυρίων που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, υπουργοί που είχαν πάρει το δημόσιο ταμείο στο «σπίτι» τους, προγραμματισμός έργων με κομματικά κριτήρια, ρουσφετολογικές χρηματοδοτήσεις ομοσπονδιών "φαντασμάτων" είναι τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων στον αθλητισμό, σύμφωνα με τον γγΑ Ιούλιο Συναδινό, που συνέκρινε τα όσα συνέβαιναν στον τομέα του αθλητισμού στο ίδιο επίπεδο με τα "πάρτι, που είχαν στηθεί στον τομέα των εξοπλιστικών και στην υγεία, στην τοποθέτηση του στην ανοιχτή ολομέλεια του αθλητικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας την περασμένη Δευτέρα.

"Υπάρχουν υποδομές που έχουν κοστίσει εκατομμύρια ευρώ και δεν έγιναν ποτέ. Εκατομμύρια πήγαν στο βρόντο" σημείωσε ο Ιούλιος Συναδινός για να προσθέσει ότι υπάρχουν μεγάλοι αθλητικοί χώροι που δεν είχαν, καν, άδεια λειτουργίας, όπως το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ! Παράλληλα, αποκάλυψε ότι υπήρχαν υπουργοί Αθλητισμού που είχαν πάρει τον προϋπολογισμό του υπουργείου στο... σπίτι τους, "φωτογραφίζοντας" υπουργό που είχε διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού για έργα στην εκλογική του περιφέρεια! Ανέφερε χαρακτηριστικά πως, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, βρήκε 50 αθλητικά έργα ενταγμένα στο πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων εκ των οποίων το 20% αφορούσε έργα που εκκρεμούσαν από το 2000, το 30% αφορούσε έργα της εκλογικής περιφέρειας πρώην υπουργού, το 30% έργα της Αττικής και μόλις το 20% έργα που αφορούσαν την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τέλος, ο Ιούλιος Συναδινός τόνισε ότι υπήρχαν ομοσπονδίες - "σφραγίδες" (μη ενεργές δηλαδή) που το μόνο που έκαναν ήταν να λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση για να κάνουν ρουσφέτια, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης σημείωσε την προσπάθεια να εντοπιστούν οι σπατάλες με στόχο "να υπάρξει Νέμεσις". Τόνισε ότι το πλαίσιο για τη λειτουργία και αδειοδότηση των αθλητικών χώρων αλλάζει και προσέθεσε ότι όλα τα έργα στον αθλητισμό γίνονται με βάση τις αντικειμενικές ανάγκες κάθε περιοχής. Σημείωσε ότι, πλέον, η κυβέρνηση στρέφεται στην κατασκευή μικρών έργων, που θα έχουν μέγιστο κοινωνικό όφελος και τόνισε ότι στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων υπάρχουν προς ένταξη 250 προτάσεις από όλη τη χώρα. Όσον αφορά στο ζήτημα της χρηματοδότησης των ομοσπονδιών ανέφερε ότι η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει το τοπίο χρηματοδοτώντας όσες είναι πραγματικά ενεργές και έχουν σημαντική αθλητική και ευρύτερη κοινωνική δράση. "Πρέπει να μπει, και θα μπει τάξη σε όλα αυτά, προκειμένου κάθε κατεργάρης να καθήσει στον πάγκο του" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν άνθρωποι του αθλητισμού της Μεσσηνίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Καλαμάτα ο γγΑ συμμετείχε και σε ευρεία ανοικτή συγκέντρωση φορέων του Μεσσηνιακού αθλητισμού και αφουγκράσθηκε τις αγωνίες σωματείων, προπονητών και αθλητών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL