Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ / "Ιδανικός αυτόχειρας" ο Παναθηναϊκός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ / "Ιδανικός αυτόχειρας" ο Παναθηναϊκός

Λάθος... άθλημα έκαναν την Τετάρτη Μπεργκ και Κρέσπο

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται από το 2010 μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και από το 2014 από την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά ακόμη κι αν δημιουργούνται κάποιες προϋποθέσεις για να κάνει κάποια επιτυχία, μικρότερης ή μεγαλύτερης εμβέλειας φροντίζει να βγάζει τα... μάτια του μόνος του!

Η περίπτωση της περασμένης Τετάρτης και η διακοπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ είναι από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Οι "πράσινοι" με τα αποτελέσματα των πλέι οφ μέχρι εκείνη τη στιγμή να τους ευνοούν (ήττα του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ στην Τούμπα, ήττα της ΑΕΚ από τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ) είχαν προηγηθεί στο σκορ στο 10' και παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 20' κρατούσαν την πρωτοπορία στο σκορ (1-0). Οι συνθήκες για να πάρουν τους τρεις βαθμούς έγιναν πιο ευνοϊκές, όταν και ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες στο 51', αλλά τρία λεπτά αργότερα παίκτες και οπαδοί φρόντισαν να... αυτοκτονήσουν!

Ο Κρέσπο μπορεί να έκανε μια κίνηση για να κλωτσήσει την μπάλα, ενώ την έχει μπλοκάρει ο Στιλ, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την αντίδραση του Μπεργκ, που... όρμησε εναντίον του παίκτη του ΠΑΟΚ για να ακολουθήσει... ελληνορωμαϊκή πάλη, αλλά και των άλλων παικτών του Παναθηναϊκού, που πήραν μέρος στη σύρραξη. Είναι προφανές ότι το να πάρει το ματς "φωτιά" σε εκείνο το σημείο του αγώνα δεν ευνοεί την - όποια - ομάδα, που προηγείται.

Βέβαια η τεταμένη ατμόσφαιρα στον αγωνιστικό χώρο δεν δικαιολογεί την αντίδραση του ανεγκέφαλου, που πέταξε το κουτάκι μπύρας στο κεφάλι του Βλάνταν Ίβιτς, μια ενέργεια που έστειλε το Παναθηναϊκό από την πρώτη θέση των πλέι οφ και τους 5 βαθμούς, στην τελευταία και το -1! Εκεί που οι "πράσινοι" βρίσκονταν αρκετά κοντά στη συμμετοχή τους στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τώρα πολύ δύσκολα θα αποφύγουν την τελευταία θέση, αφού - εκτός των άλλων - τιμωρήθηκαν με 4 αγωνιστικές ο Μπεργκ και με 3 ο Κουλιμπαλί, επειδή το γύρισαν στην... ελληνορωμαϊκή στο γρασίδι της Λεωφόρου! Σύμφωνα με τον ΚΑΠ ο Παναθηναϊκός, εκτός από τους -3 βαθμούς που "έφαγε" στη βαθμολογία των πλέι οφ, θα ξεκινήσει και με -2 βαθμούς και στο επόμενο πρωτάθλημα.

Η διακοπή του αγώνα αποδεικνύει ότι το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας δεν μπορεί να διαφυλάξει τα συμφέροντα του "οικοδεσπότη" του και δεν ήταν η πρώτη φορά. Την αγωνιστική περίοδο 2014-15 ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει τον Ολυμπιακό με 2-1 και βρισκόταν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αλλά οι οπαδοί του άνευ λόγου και αιτίας δημιούργησαν επεισόδια μετά το τέλος της αναμέτρησης και η ομάδα τους, όχι μόνο μηδενίστηκε στο συγκεκριμένο ματς και τους 3 βαθμούς πήρε ο "αιώνιος αντίπαλος", αλλά τιμωρήθηκε και με -3 βαθμούς. Ακριβώς το αντίστοιχο συνέβη και την περασμένη χρονιά, μόνο που ο χουλιγκανισμός ξεκίνησε 1,5 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα και μια φωτοβολίδα "σημάδεψε" τον παίκτη του Ολυμπιακού Άλφρεντ Φινμπόγκασον.

Αν συνυπολογίσουμε και τη διακοπή του αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού 0-1 το 2012 στο ΟΑΚΑ, όταν "φίλαθλοι" των γηπεδούχων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο μετά την επίτευξη του γκολ του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί με -16 βαθμούς τα πέντε τελευταία χρόνια!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL