Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Επιβάλλεται η αλλαγή "φιλοσοφίας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιβάλλεται η αλλαγή "φιλοσοφίας"

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης καλείται να διορθώσει τα κακώς κείμενα στον Παναθηναϊκό

Πριν μπει ο Δεκέμβριος ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πάλι εκτός όλων των στόχων! Αποκλείστηκε από το Γιουρόπα Λιγκ έχοντας μόλις έναν βαθμό σε πέντε αγώνες (βρίσκεται μεταξύ των 3 χειρότερων ομάδων από τις 48 της διοργάνωσης), βρίσκεται πολύ κοντά στο να αποκλειστεί και από το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ στο Πρωτάθλημα βρίσκεται 7 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Στην αρχή της περιόδου υπήρξε η εκτίμηση ότι το φετινό έμψυχο δυναμικό του "τριφυλλιού" ήταν το καλύτερο των τελευταίων χρόνων και δεν αποκλείεται να έχουν δίκιο αυτοί που το υποστήριζαν, αλλά τα αποτελέσματα ήταν αντιστρόφως ανάλογα. Ο Παναθηναϊκός έχει μονάδες άλλα όχι και σύνολο, έχει κακή φυσική κατάσταση και καταρρέει στο β' ημίχρονο (ακόμη και ο ΟΦΗ της Φουτμπολ Λιγκ τον νίκησε με ανατροπή στο δεύτερο μέρος) και πολύ κακή ψυχολογία, αφού οι παίκτες του δεν είχαν το προηγούμενο διάστημα το κουράγιο να "γυρίσουν" έστω κι ένα ματς που τους είχε πάει "στραβά".

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών της "Θύρας 13": "Ποδοσφαιριστές απαθείς - νοοτροπία απαράδεκτη - θίασος ηττοπαθής - νεοπαραγοντίσκοι ανίκανοι - ιδιοκτήτης κατώτερος προσδοκιών - ομάδα συνονθύλευμα. Αυτός είναι, δυστυχώς, ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός που παρουσιάζεται στα μάτια μας, ειδικά το τελευταίο δίμηνο. Ένας Παναθηναϊκός που καμία σχέση δεν έχει με αυτό που φαντάζονται και επιθυμούν τα εκατομμύρια των φίλων του. Ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός που νοσεί σε όλα τα επίπεδα. Η μεγαλύτερη, αν όχι αποκλειστική, ευθύνη για αυτό το χάλι ανήκει στον πρόεδρο Γιάννη Αλαφούζο. Αυτός διοικεί, αυτός κυρίως φταίει για την κατρακύλα της ομάδας".

Ο Παναθηναϊκός προκαλεί τη... λύπηση! Μετά τις 2 Οκτωβρίου μετρά μόλις μία νίκη (επί του Ηρακλή στο πρωτάθλημα) μέσα σε δύο μήνες, ενώ έχει 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Ειδικά μέσα στον Νοέμβριο οι "πράσινοι" δεν κατάφεραν γευτούν ούτε μια φορά τη χαρά της νίκης σ' έναν από τους χειρότερους μήνες της ιστορίας τους, ενώ πέτυχαν μόλις 2 γκολ και δέχθηκαν 11!

Συγκεκριμένα: 3 Νοεμβρίου Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης 0-3 (Γιουρόπα Λιγκ), 6 Νοεμβρίου Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0 (πρωτάθλημα), 24 Νοεμβρίου Άγιαξ - Παναθηναϊκός 2-0 (Γιουρόπα Λιγκ), 27 Νοεμβρίου Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-1 (πρωτάθλημα), 30 Νοεμβρίου ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 2-1 (Κύπελλο). Ανάλογο αρνητικό σερί είχε κάνει ο Παναθηναϊκός μόνο στο ξεκίνημα της σεζόν 2012-2013, όταν βρισκόταν στον πάγκο του ο Ζεσουάλντο Φερέιρα. Τότε από τις 25 Αυγούστου έως στις 29 Οκτωβρίου σε 12 παιχνίδια σε όλες της διοργανώσεις είχε μόλις μία νίκη, 7 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν τα έχουν μόνο με τον Αλαφούζο, αλλά και με τον Αντρέα Στραματσόνι, του οποίου οι επιδόσεις το διάστημα του ενός χρόνου που βρίσκεται στη Λεωφόρο, είναι μια από τις χειρότερες προπονητή στην ιστορία του Παναθηναϊκού (22 νίκες - 14 ισοπαλίες - 16 ήττες). Μάλιστα επί θητείας του ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει μόνο σ' ένα ντέρμπι (αυτό με την ΑΕΚ στα πλέι οφ). Πριν από λίγα χρόνια ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα ήταν "κόκκινο πανί" για τους φίλους του Παναθηναϊκού μόνο και μόνο επειδή συζήτησε να αναλάβει τον Ολυμπιακό, αλλά πλέον φαντάζει ως "σανίδα σωτηρίας"!

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να επιστρέψει στη "φιλοσοφία" που τον καθιέρωσε τις δύο προηγούμενες δεκαετίες στην Ευρώπη, όταν στηριζόταν κατά πλειοψηφία στα "δικά του παιδιά". Είναι τραγικό να παίζει με μοναδικό Έλληνα στην ενδεκάδα (και όχι πάντα) τον Γιώργο Κουτρουμπή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL