Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
ΕΝ ΟΨΕΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ / Ολυμπιακοί αγώνες: "Η δύναμις εν τη ενώσει..."
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΝ ΟΨΕΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ / Ολυμπιακοί αγώνες: "Η δύναμις εν τη ενώσει..."

Συνασπισμός δυνάμεων μεταξύ Νότιας Κορέας, Ιαπωνίας και Κίνας για την επιτυχή διεξαγωγή των επερχόμενων Ολυμπιακών αγώνων, συμφωνήθηκε στη συνάντηση των υπουργών Αθλητισμού των τριών ασιατικών χωρών. Οι τρεις υπουργοί συναντήθηκαν στη Πιεονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, η οποία θα φιλοξενήσει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες το 2018, ενώ το Τόκιο θα διοργανώσει τους θερινούς Ολυμπιακούς το 2020 και το Πεκίνο τους χειμερινούς του 2022.

Μετά το τέλος των συζητήσεων, που διήρκεσαν δύο ημέρες, υπογράφτηκε η διακήρυξη της Πιεονγκτσάνγκ, σύμφωνα με την οποία οι τρεις αυτές χώρες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την καλύτερη διοργάνωση των αγώνων αυτών τα επόμενα χρόνια, με στενή συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας, αλλά και για την καταπολέμηση της χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

"Η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Κίνα είναι από τους αρχαιότερους γείτονες στην ανθρώπινη ιστορία. Και οι τρεις χώρες, με τη σπουδαία ιστορία τους, έχουν κοινές ιδεολογικές και πολιτιστικές ρίζες και αποφάσισαν να συνεργαστούν στενά για την επιτυχία των επόμενων μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Δεσμευτήκαμε πως θα κάνουμε τα πάντα για την επιτυχία των αγώνων αυτών" αναφέρει, μεταξύ άλλων, η διακήρυξη της Πιεονγκτσάνγκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL