Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΣΤΙΒΟΣ - ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ / Η Κατερίνα Στεφανίδη "χρυσή" και στο Ρίο!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΙΒΟΣ - ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ / Η Κατερίνα Στεφανίδη "χρυσή" και στο Ρίο!

Η Κατερίνα Στεφανίδη επισφράγισε με πανηγυρικό τρόπο την καλύτερη ελληνική εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2004...

Η εμφάνιση της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της ελληνικής ομάδας στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η 26χρονη πρωταθλήτριά μας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 4.85 μ. και έκανε έξι τα ελληνικά μετάλλια στη διοργάνωση, ανεβάζοντας την Ελλάδα στην 26η θέση του πίνακα των μεταλλίων, με συγκομιδή 3 χρυσά - 1 αργυρό - 2 χάλκινα, που αποτελεί την πέμπτη καλύτερη "επίδοση" στην ιστορία του θεσμού και την καλύτερη μετά το "Αθήνα 2004".

Αυτό ήταν το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, μετά την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ και το τρίτο φετινό της σε μεγάλη διοργάνωση μετά και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ακόμη ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τον ελληνικό στίβο μετά το 2004.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε άξια το χρυσό μετάλλιο, καθώς ήταν φανερά η καλύτερη άλτρια στον τελικό του επί κοντώ δείχνοντας ικανή να απειλήσει άμεσα ακόμη και τα 5 μέτρα. Η σταθερότητα, που τη διακρίνει, ήταν αυτή που της έδωσε την πρώτη θέση, καθώς είχε ακριβώς τα ίδια άλματα με την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις (με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4.80μ. και και τα 4.85μ.), αλλά η Ελληνίδα είχε περάσει με την πρώτη τα 4.70 μ., ενώ η Αμερικανίδα με τη δεύτερη. Και δυο απέτυχαν στα 4.90μ., ενώ η 19χρονή Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ πήρε το χάλκινο μετάλλιο περνώντας τα 4.80 μ. (ισοφάρισε το δικό της εθνικό ρεκόρ) και μάλιστα με την πρώτη προσπάθεια.

Πιο χαμηλά έμειναν η "χρυσή" Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Τζένιφερ Σουρ, που με φετινό ρεκόρ 5.03 μ. από τον κλειστό στίβο δεν μπόρεσε να περάσει τα 4.70 μ., ενώ στο ίδιο ύψος απέτυχε και η περσινή παγκόσμια πρωταθλήτρια Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα.

Η κατάταξη: Στεφανίδη (Ελλάδα) 4.85, Μόρις (ΗΠΑ) 4.85, Μακ Κάρτνεϊ (Ν. Ζηλανδία) 4.80, Μπόιντ (Αυστραλία) 4.80, Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) 4.70, Μπούχλερ (Ελβετία) 4.70, Σουρ (ΗΠΑ) 4.60, Σίλβα (Κούβα) 4.60, Στρουτζ (Γερμανία) 4.60, Ρίζιτς (Γερμανία) 4.50, Σουτέι (Σλοβενία) 4.50, Άχμπι (Καναδάς) 4.50.

Συγχαρητήρια από Τσίπρα και Kοντονή

Τη "χρυσή" Κατερίνα Στεφανίδη συνεχάρη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. "Οι διακρίσεις και οι προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στην Ολυμπιάδα του Ρίο συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους. Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την ιστορική της επιτυχία και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου" έγραψε o πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο twitter.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, από την πλευρά του, δήλωσε: "Η Ελλάδα πανηγυρίζει το τρίτο χρυσό μετάλλιό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο χάρη στην αγωνιστικότητα, τη θέληση, την αποφασιστικότητα και στις εξαιρετικές αθλητικές ικανότητες της Κατερίνας Στεφανίδη. Μιας αθλήτριας υψηλών προδιαγραφών, που με την κατάκτηση της κορυφής του βάθρου στο Ρίο απέδειξε ότι με συνέπεια και προσήλωση συνδυάζονται με μοναδικό αποτέλεσμα ο πρωταθλητισμός με την επιστημονική καριέρα. Η Κατερίνα είναι παράδειγμα εργατικότητας και η σταθερότητά της σε μεγάλες επιδόσεις την έχει κατατάξει στην κορυφή του αγωνίσματός της. Συγχαρητήρια στην αθλήτρια, στον προπονητή και σύζυγό της, στην ομοσπονδία της και την οικογένειά της".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL