Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Προβάδισμα πρόκρισης για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προβάδισμα πρόκρισης για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Την πρώτη του νίκη έπειτα από πολύ καιρό στην Ευρώπη και τη μοναδική ελληνικής ομάδας στο τριήμερο των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων πέτυχε ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" νίκησαν με 1-0 την ΑΙΚ Στοκχόλμης στη Λεωφόρο και απέκτησαν ένα μικρό προβάδισμα για πρόκριση στα "πλέι οφ" του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του ματς, αλλά με 10 παίκτες πίσω από την μπάλα η ΑΙΚ δεν του έδωσε τη δυνατότητα για σημαντικές ευκαιρίες. Αρχικά, πιο επικίνδυνος "πράσινος" ήταν ο Ιμπάρμπο, που απείλησε στο 9' και το 34', αξιοποιώντας μεταβιβάσεις του Λεντέσμα. Ο Μπεργκ είχε σουτ άουτ στο 5' και σημείωσε και τέρμα στο 35', αλλά νωρίτερα είχε υποδειχθεί οφσάιντ (;) ο Μέστο που του έκανε τη μεταβίβαση. Οι Σουηδοί είχαν μόνο μία καλή ευκαιρία σε κεφαλιά του Μαρκάνεν σε εκτέλεση κόρνερ (13').

Στο β' ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έφθασαν δύο φορές κοντά στο γκολ, αλλά ο Στιλ ήταν σε ετοιμότητα (56' και 75'), ενώ και πάλι σκόραρε ο Μπεργκ (66'), αλλά αυτή τη φορά υποδείχθηκε ο ίδιος -οριακά- οφσάιντ. Τον "γόρδιο δεσμό" για τους "πράσινους" έλυσε στο 78' ο Μολέδο, που με δυνατή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αξιοποίησε ιδανικά τη σέντρα του Μέστο.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Στιλ, Μέστο, Χουλτ, Κουτρουμπής (46' Βιγιαφάνες), Ιβάνοφ, Μολέδο, Λεντέσμα, Ζέκα, Ιμπάρμπο (88' Λουντ), Γουακάσο (70' Λέτο), Μπεργκ.

Σεντ Ετιέν - ΑΕΚ 0-0

"Λευκή" ισοπαλία (0-0) απέσπασε η ΑΕΚ στο Σεντ Ετιέν, με την "Ένωση" να στέκεται πολύ καλά και έξυπνα στον αγωνιστικό χώρο, πέντε χρόνια μετά την τελευταία της παρουσία στην Ευρώπη, και να αποκτά ψυχολογικό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά και απείλησε στο 31' με τον Γιόχανσον και στο 43' με τον Μάνταλο και στη συνέχεια ο Ανέστης είχε μια πολύ καλή επέμβαση σε δυνατό σουτ του Αμούμα. Στο β' ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεσή τους, αλλά και η ΑΕΚ ήταν απειλητική στην κόντρα.

Άλκμααρ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Αξιοπρεπώς στάθηκε στο Άλκμααρ ο "Άγιαξ της Ηπείρου". Ηττήθηκε με 1-0 από την ολλανδική ομάδα, αλλά έχει τη δυνατότητα να αντατρέψει το σκορ στη ρεβάνς του σταδίου Περιστερίου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν απειλήθηκε ουσιαστικά μέχρι το 38', όταν σε κόρνερ ο προωθημένος Λούκασεν στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά-ψαράκι πέτυχε το 1-0. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο Πασχαλάκης έκανε δύο πολύ καλές επεμβάσεις, με την ομάδα της Ηπείρου να ανεβάζει την απόδοσή της με την είσοδο του Μαμπούλου και να μην απειλείται μέχρι το τέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL